Keresés:
 HC-DPE

Perececetsav alapú fertőtlenítőszer

A termék leírása:
Az HC-DPE folyékony, rendkívül gyorsan ható, habzásmentes fertőtlenítőszer. A vegyszer a hidrogén-peroxid és a perececetsav stabilizált kombinációján alapul. Széles mikrobiológiai hatásspektrummal rendelkezik. Már alacsony hőmérsékleten (5-20 °C-on) megbízhatóan elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, gombákat és spórákat.

Alkalmazás:
A HC-DPE az élelmiszeripar-és italipar minden területén használható, megtisztított berendezések, tartályok, tankok, vezetékek, kiépített berendezések, illetve a gépek alkatrészeinek fertőtlenítésére.
Előnyösen alkalmazható tartályok, vezetékek, hevítők (melegítők), lemezes hűtők, valamint töltő-és csomagoló berendezések fertőtlenítésére.
A fertőtlenítendő anyagoknak, felületeknek savval szemben ellenállóknak kell lenniük. A maximum 1%-os használati oldatok nem támadják meg a krómnikkel-acélt, a szín alumíniumot, a horganyzott vasat, valamint a saválló műanyagokat (mint polietilén, polisztirol, teflon). A horganyzott vasfelületek, valamint a színesfémek a vegyszer hatására csak csekély mértékben károsodnak.
Az HC-DPE fertőtlenítőszer az összes használatos keringtetős, öblítéses és elárasztásos fertőtlenítési eljárásnál 0,05-0,2%-os koncentrációban, 5-60 °C-os hőmérséklettartományban alkalmazható. Magasabb hőmérsékletnél, 40 °C-ig a vegyszer hatékonysága megnövekszik, és az alkalmazás időtartama lerövidíthető.
A megadott koncentráció-tartományon belül a használati oldatok tárolhatósága behatárolt.
Amennyiben a szennyeződések oldatba való bevitelét nem lehet kizárni, úgy ajánlatos mindig friss fertőtlenítő oldatot készíteni az újabb fertőtlenítéshez. Az oldatokat fémből, színesfémből és színesfémek ötvözetéből készült tartályokban ne tárolják, mert ez az oldat stabilitását csökkenti.

Műszaki adatok:

  • sűrűség 20 °C-on: kb. 1,1 g/cm3
  • 1%-os oldat pH-ja: kb. 3,5


Tárolási útmutató:
20 °C alatt fagyásra érzékeny. Közvetlen napsugárzástól óvni kell, tárolásra csak az eredeti tárolóedényeket használjuk.

Munkavédelmi előírások:

  • A készítmény a bőrrel, szemmel, a nyálkahártyával érintkezve felmaródást okozhat. Lenyeléskor a tápcsatorna erősen károsodik.
  • Használata során munkaruha és védőszemüveg viselése javasolt.
  • Gyermekek kezébe nem kerülhet.
  • Tárolás és felhasználás során élelmiszerekkel közvetlenül nem érintkezhet.
  • Maró anyag. Bőrre, szembe ne kerüljön!

Az anyag bőrre kerülésekor az elszennyeződött ruházatot azonnal el kell távolítani, az érintett bőrfelületet bő vízzel le kell mosni, és a mérgezettet szakorvosi ellátásban kell részesíteni.
A készítmény lenyelése esetén a sérültet friss levegőre kell vinni, a szájüreget alaposan kis kell öblíteni. Hígítás céljából a sérülttel sok vizet vagy tejet kell itatni, és azonnal orvost kell hívni.
A maró hatás miatt hánytatni szigorúan tilos!
Semlegesítő szereket, pl. nátrium-bikarbonátot adni szigorúan tilos!


A hidrogén-peroxidot elbontó ellenszert adni oxigéngáz felszabadulás miatt veszélyes.
Gázembólia kialakulására számítani lehet.
A szembe jutott anyagot legalább 10-15 percig tartó folyó vizes öblítéssel kell eltávolítani, és minden esetben szakorvosi ellátást kell biztosítani.
A készítmény maradéka és kimosatlan göngyölege veszélyes hulladéknak minősül. Kezelésükre az 56/1981. (XI. 18.) MT illetve a 27/1992. (I. 30.) Korm. rendeletben foglaltak az irányadóak.
A HC-DPE más tisztítószerekkel nem keverhető!

OÉTI szám: 5929/1994

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép