Keresés:
 Chemipon Klór

Por alakú, univerzális tisztító-fertőtlenítőszer

Alkalmazás:
A Chemipon-Klór por alakú, lúgos, kombinált tisztító-fertőtlenítőszer. A foszfátok, additív anyagok és diszpergálószerek gondosan meghatározott kombinációja kitűnő tisztítási tulajdonságot, a szerves klórhordozó pedig jó fertőtlenítő hatást biztosít, ezért kiválóan használható olyan esetekben, amikor a jó tisztító és fertőtlenítő hatás mellett, szükséges a színtelenítő hatás is.
A Chemipon-Klór alkalmas kézi, oldás után pedig géppel történő szóró-, keringető-és merítő-eljárásos tisztításhoz. A vegyszer az előírt alkalmazási körülmények mellett, nem támadja meg a krómnikkel acél, acél, alumínium, vas, üveg, vörös- és sárgaréz, ón beton, kerámia illetve a műanyag felületeket.
A Chemipon-Klór nagy tisztítóhatású, por alakú termék. Elsősorban zsír és fehérje eredetű szennyeződések gyors és maradéktalan eltávolítására alkalmas. Aktív klór tartalma elpusztítja a mikroorganizmusokat és megszünteti a kellemetlen szagokat. Különleges vízlágyító adalékai meggátolják a szervetlen szennyeződések lerakódását. Oldata könnyen és tökéletesen leöblíthető a megtisztított felületekről.
Alkalmas az általános üzemi tisztítási feladatok ellátására, ezen belül: berendezések, palackozó-és csomagológépek, csővezetékek, tartályok, járművek, sík felületek, padlók és falak kézzel, vagy tisztí-tó gépekkel történő tisztítására és fertőtlenítésére. Borászati üzemekben elsősorban a vörös borral, cefrével szennyezett gépek, edények színtelenítő tisztításánál van jelentősége.

Adagolás:
A vegyszer szokásos alkalmazási körülményei: 0,5-2 %-os koncentrációban 40-60 °C hőmérsékleten.

Munkavédelmi előírások:

  • A készítmény a bőrrel, szemmel, a nyálkahártyával érintkezve felmaródást okozhat. Lenyeléskor a tápcsatorna erősen károsodik, lúgmérgezés bekövetkezésére lehet számítani.
  • Használata során munkaruha és védőszemüveg viselése javasolt.
  • A készítmény savval érintkezve nagy hő-és gázfejlődés (széndioxid) közben reagál.
  • Gyermekek kezébe nem kerülhet.
  • Tárolás és felhasználás során élelmiszerekkel közvetlenül nem érintkezhet.
  • Maró anyag.
  • Bőrre, szembe ne kerüljön.

Az anyag bőrre kerülésekor a szennyeződött ruházatot azonnal el kell távolítani, az érintett bőrfelületet bő vízzel le kell mosni, és a mérgezettet szakorvosi ellátásban kell részesíteni.
A készítmény lenyelése esetén a sérültet friss levegőre kell vinni, a szájüreget alaposan kis kell öblíteni. Hígítás céljából a sérülttel sok vizet kell itatni, és azonnal orvost kell hívni.
A maró hatás miatt hánytatni szigorúan tilos!
A szembe jutott anyagot legalább 10-15 percig tartó folyó vizes öblítéssel kell eltávolítani, és minden esetben szakorvosi ellátást kell biztosítani.
A készítmény maradéka és kimosatlan göngyölege veszélyes hulladéknak minősül. Kezelésükre az 56/1981. (XI. 18.) MT illetve a 27/1992. (I. 30.) Korm. rendeletben foglaltak az irányadóak.

Műszaki adatok:

  • 1%-os oldat pH-ja: kb. 11,3
  • térfogatsúly: kb. 0,8
  • aktív klórtartalom: min. 2,0 %


OÉTI szám: 6543/1995

A termékhez biztonságtechnikai adatlap tartozik!

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép