Keresés:
 Chemipon LP-100

Lúgos borkőoldó, palackáztató szer

A készítmény ismertetése:
A Chemipon LP-100 por alakú, erősen lúgos, nem habzó tisztítószer. A lúg és a polimerfoszfátok, valamint az additív anyagok és diszpergálószerek gondosan meghatározott kombinációja a Chemipon LP-100-nak kitűnő tisztító, diszpergáló és emulgeáló tulajdonságot biztosít, ezért kiválóan használható zsírral és fehérjével erősen szennyezett felületek tisztítására, palackmosásra valamint borkőoldásra.
A Chemipon LP-100 feloldás után alkalmas géppel történő szóró-, keringető-és merítő eljárásos tisztításokhoz. A vegyszer az alkalmazási feltételek betartása mellett, nem támadja meg a krómnikkel acél, lúgálló műanyag, üveg felületeket, ill. nem károsítja a gumitömítéseket. Színes- vagy könnyűfémekből, alumínium vagy annak ötvözeteiből ill. horganyzott anyagokból készült berendezések és felületek tisztítására nem használható.

Alkalmazás, adagolás:
A Chemipon LP-100 kiváló borkőoldó. Az alkalmazási koncentráció, a borkő bevonat vastagságától, valamint a tisztítás hőfokától függően 3-10%.
A Chemipon LP 100 másik fontos felhasználási területe a borászatban a palackmosás, áztatás. Az automata palackmosó gépek lúgzónáiban 0,3-1%-os koncentrációban használva más stimulatív adalék anyag, nélkül is megbízható eredményt ad. A benne lévő komplexképző és diszpergálószer megakadályozza a vízkőkiválást, a felületaktív komponens pedig meggyorsítja a címkék leoldását, valamint csökkenti az esetleges habzást.
A Chemipon LP 100 alkalmas egyéb, a borászat és élelmiszeripar területén előforduló tisztítási, fehérje oldási feladatok végzésére, (pl. prések, szüreti berendezések tisztítása) 1-5 % os koncent-rációban .
Az alkalmazási hőmérséklet emelésével növelhető a tisztítás hatékonysága, vagy csökkenthető a koncentráció illetőleg a hatásidő. Ideális alkalmazási hőmérséklet tartomány: 60-80 °
C.

Munkavédelmi előírások:

  • A készítmény a bőrrel, szemmel, a nyálkahártyával érintkezve felmaródást okozhat. Lenyeléskor a tápcsatorna erősen károsodik, lúgmérgezés bekövetkezésére lehet számítani.
  • Használata során munkaruha és védőszemüveg viselése javasolt.
  • A készítmény savval érintkezve nagy hő-és gázfejlődés (széndioxid) közben reagál.
  • Gyermekek kezébe nem kerülhet.
  • Tárolás és felhasználás során élelmiszerekkel közvetlenül nem érintkezhet.
  • Maró anyag.
  • Bőrre, szembe ne kerüljön.

Az anyag bőrre kerülésekor az elszennyeződött ruházatot azonnal el kell távolítani, az érintett bőrfelületet bő vízzel le kell mosni, és a mérgezettet szakorvosi ellátásban kell részesíteni.
A készítmény lenyelése esetén a sérültet friss levegőre kell vinni, a szájüreget alaposan kis kell öblíteni. Hígítás céljából a sérülttel sok vizet kell itatni, és azonnal orvost kell hívni.
A maró hatás miatt hánytatni szigorúan tilos!
A szembe jutott anyagot legalább 10-15 percig tartó folyó vizes öblítéssel kell eltávolítani, és minden esetben szakorvosi ellátást kell biztosítani.
A készítmény maradéka és kimosatlan göngyölege veszélyes hulladéknak minősül. Kezelésükre az 56/1981. (XI. 18.) MT illetve a 27/1992. (I. 30.) Korm. rendeletben foglaltak az irányadóak.

Műszaki adatok:

  • 1%-os oldat pH-ja: kb. 11,5
  • térfogatsúly: kb. 0,8


OÉTI szám: 6543/1995

A termékhez biztonságtechnikai adatlap tartozik!

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép