Keresés:
 Septo Clean CL 45

Lúgos tisztító-fertőtlenítő szer kálium- hidroxid alapon, aktív klór tartalommal.

Termék leírása:
Folyékony, lúgos kémhatású, habzásmentes, kombinált hatásmechanizmusú tisztító- és fertőt-lenítőszer. Hatékonyan oldja a felületen megtapadt zsír  és fehérje jellegű szennyeződéseket.
A speciális komplexképzők magas részaránya miatt még kemény üzemi víz esetén is megőrzi hatékonyságát. Csökkenti a vízkeménységből adódó lerakódásokat, kiválásokat. Az összetételből adódó alacsony nátriumion-koncentráció miatt a szennyvízzel kibocsátott nátrium mennyisége jelentősen csökken, ami környezetvédelmi és gazdasági szempontból is előnyös, főleg olyan esetekben, ahol az üzem nem rendelkezik saját szennyvíztisztítóval.
Italipari, borászati alkalmazása CIP rendszerekben javasolt, ahol a tisztítóhatással egyidejűleg a fertőtlenítő hatás is fontos és ahol az aktív klór jelenléte nem zavaró.

Műszaki paraméterek:

  • külső: halványsárga,enyhén klór szagú folyadék
  • sűrűség 20 ºC-on: 1,2 g/cm3
  • 1 %-os oldat pH-ja 25 ºC: 12,4
  • aktív klór tartalma: min. 40g/l


Összetétel:
kálium-hidroxid, fertőtlenítő komponens

Hatása különféle felületekre:
Univerzálisan alkalmazható tisztító- és fertőtlenítőszer. Rozsdamentes acél, vas, alumínium, sárgaréz, vörösréz, tűzzománc, műanyag, gumi, valamint ónozott fémek felületeit a felhasználási utasítás betartása mellett – nem támadja meg.

Alkalmazás:
Komplexképzőinek köszönhetően ott is eredménnyel  alkalmazható ahol magas a vízkeménység.  A szer ilyen feltételek mellett is kifejti jó tisztító és fertőtlenítő hatását. Az élelmiszer és italipar számos területén eredménnyel alkalmazható esetenként kézzel, de főleg a gépi kijuttatás területén.  A tej, hús, baromfi konzervipar, italipar, borászat rekeszeinek kézi és gépi tisztításánál. Az előbb említett iparágak technológiai gépeinek keringtetéses, áztatásos esetleg kézi tisztító-fertőtlenítésére is alkalmas. Csővezetékek tisztítására a CIP körökre kiterjedten használható.

 Alkalmazási terület Koncentráció   Hőmérséklet  Hatásidő
 Erősen szennyezett berendezések, göngyölegek és felületek kombinált tisztítására és fertőtlenítésére, rekeszek gépi mosása , padozat tisztítása és fertőtlenítése  0,5-1,0 % 40-70°C  10-20 perc 
 csővezetékek, CIP körök mosása padozat tisztítása és fertőtlenítése 0,5-2%  20-60 °C  10-30 perc 
Fejőeszközök, fejőberendezések, tartályok vajkészítő gépek, sajtkádak-formák, töltő csomagológépek ládamosók, padozat kézi és gépi tisztítása és fertőtlenítése   0,5-2%  20-70°C 10-15 perc 

Tárolás:
A készítményt száraz, hűvös, fagymentes helyen, eredeti, jól lezárt csomagolásban, élelmiszerektől, savaktól elkülönítve kell tárolni. Gyermekek kezébe nem kerülhet. Eredeti csomagolásban, szakszerűen tárolva 6 hónapig tartható el.

Csomagolás:
25 kg-os kannában
OÉTI 5806-1/1999

Munka és balesetvédelem:
A Biztonsági adatlap a termék felhasználók részére rendelkezésre áll, melyben a Munka és Balesetvédelmi rendelkezések megtalálhatóak.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép