Keresés:
 Chemicid Des

Savas tisztítószer

Alkalmazási terület:
Folyékony, savas tisztítószer, amely speciálisan a szilikát illetve kovasav kiválások eltávolítására lett kifejlesztve. A felületeken megtapadó vízkő jellegű, de más savas anyaggal nem eltávolítható metaszilikát eltávolítására alkalmas termék.

Műszaki paraméterek:

  • külső: sárgás színű, szúrós szagú folyadék
  • sűrűség 20 ºC-on: 1,01 – 1,08 g/ cm3
  • 1 %-os oldat pH-ja: 2,4 – 2,6
  • 1 %-os oldat vezetőképessége: 4,0 – 5,4 mS/cm


Összetétel:
Szerves és szervetlen sav, salétromsav, monoklór-ecetsav, korrózió inhibitor

Hatása a felületekre:
Inhibítor tartalma lehetővé teszi az alumínium felületeken történő alkalmazást is. A vas, a könnyű- és színesfémek, valamint ezek ötvözetei felületének tisztításához nem ajánljuk.

Felhasználás:
A felületeken megtapadó vízkő jellegű, de más savas anyaggal nem eltávolítható metaszilikát eltávolítására. Továbbá alkalmas alumínium felületek felújítására is 20%-os koncentrációban, 10 perc behatási idő betartása és a végén alapos melegvizes öblítés mellett. Erős maradványok, lerakódások esetében, azok tökéletes eltávolításához szükséges lehet a szer többszöri, kb. 10 perces időközökben történő felhordása. Ennek során ügyelni kell arra, hogy a termék ne száradjon rá a kezelt felületre. A leoldási folyamat befejezése után a felületet meleg vízzel alaposan le kell mosni.
Javasolt koncentráció: 20-100%, hőmérséklet: 20-40 °C, hatásidő: 10 perc.
Használata előtt a tisztítandó felületet le kell öblíteni. A vizes öblítés során a szennyeződések 30-70 %-a eltávolítható, így a tisztító oldat hatékonyabban eltávolítja a szennyeződéseket. Tisztítást követően a felületet ivóvíz minőségű vízzel le kell öblíteni.

Tárolás:
A készítményt száraz, hűvös, fagymentes helyen, eredeti, jól lezárt csomagolásban, élelmiszerektől, lúgoktól elkülönítve kell tárolni. A tároló helyiség padozata saválló legyen. Gyermekek kezébe nem kerülhet. Eredeti csomagolásban, szakszerűen tárolva egy évig tartható el.

Kiszerelés: 5, 25 kg-os kannában, 60 kg-os ballonban, 250 kg-os hordóban, 1 m3-es tartályban.

Engedély:  OÉTI 6788-1/1999

Munka- és balesetvédelem:
R41  S28   R39/25  S46  S½  S3/9/14/49  S50  S60  S36/37/39  S13  S61  S26  S62  S27
Előírások a tömény szerre vonatkozóan: A készítmény bőrrel, szemmel, nyálkahártyával érintkezve felmaródást okozhat. Lenyelésekor a tápcsatorna erősen károsodik, súlyos savmérgezés bekövetkeztére lehet számítani. Használata során munkaruha és védőszemüveg viselése javasolt! A termék erős hőfejlődés közben reagál lúgokkal! Gyermekek kezébe nem kerülhet! Tárolás és felhasználás során élelmiszerekkel közvetlenül nem érintkezhet! Maró anyag! Bőrre, szembe ne kerüljön!

Elsősegélynyújtás:

  1. Bőrre jutott tisztítószer eltávolítása: - az elszennyeződött ruházatot azonnal el kell távolítani, - az érintett testfelületet vízzel bőségesen le kell öblíteni, - a mérgezettet szakorvosi ellátásban kell részesíteni!  
  2. Szembe került tisztítószer kimosása: - a szemhéjakat jól széthúzva folyóvízzel végezzük 10-15 percig, - a mérgezettet minden esetben szakorvosi ellátásban kell részesíteni!  
  3. A szájüregbe ill. emésztőrendszerbe került tisztítószer esetén: - a sérültet friss levegőre kell vinni és a szájüreget alaposan ki kell öblíteni, - a sérülttel sok vizet kell itatni, és azonnal orvost kell hívni!

A maró hatás miatt hánytatni szigorúan tilos!
A termékhez biztonságtechnikai adatlap tartozik!

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép