Keresés:
 Chemicid SP 2000

Savas  tisztítószer

Alkalmazási terület:
Folyékony, foszforsav bázisú tisztítószer, magas részarányú speciális adalékokkal, elsősorban mész- és vízkőkiválások, valamint zsír- és fehérjeszennyeződések eltávolítására. Speciális összetételének köszönhetően kiváló zsíremulzió képző hatással és szennyeződést szállító képességgel rendelkezik.

Műszaki paraméterek:

  • külső: sötétbarna színű oldat
  • sűrűség 20 ºC-on: 1,47 – 1,51 g/cm3
  • 1 %-os oldat pH-ja 25 ºC: 1,5 – 2,1
  • 1 %-os oldat vezetőképessége 25 ºC: 6,5 – 7,5 mS/cm


Összetétel:
Foszforsav, nemionos tenzid, stabilizátor

Hatása a felületekre:
A krómnikkel-acél, alumínium, gumi és saválló műanyag szerkezeti anyagokat nem támadja meg.

Alkalmazási javaslat az italipar és a borászatok számára:
Folyékony és visszafogott habzású tulajdonsága révén, valamint anyagkímélő és kiváló tisztító hatása miatt majdnem minden gépi és kézi mosási eljárásnál alkalmazható, ahol a savas mosószer használata előnyös. Jól használható továbbá CIP-rendszerű mosásoknál, elsősorban a sör- és az italiparban, ZKG tankok, sörszűrők, DRUCK tartályok, valamint palackozó vonalak termékútvonalának és padozat tisztítására. A savas CIP tisztításoknál a költség/eredmény összefüggésben az 1-2% körüli koncentráció, az 50-70 °C körüli hőmérséklet és a 20-30 perc hatásidő a legkedvezőőb.

Tárolás:
Eredeti, zárt csomagolásban, hűvös, fagymentes, száraz, fénytől védett helyen élelmiszerektől, lúgoktól, aktívklór tartalmú anyagoktól elkülönítve kell tárolni. Gyermekek kezébe nem kerülhet. Eredeti csomagolásban, szakszerűen tárolva 1 évig tartható el.

Kiszerelés:
1000 kg-os tartályban, 250 kg-os hordóban, 5, 20  kg-os kannában, 60 kg-os ballonban

Engedély:
OETI 174-4/1999

Munka- és balesetvédelem:
Előírások a tömény szerre vonatkozóan: A készítmény bőrrel, szemmel, és nyálkahártyával érintkezve felmaródást okozhat. Lenyelésekor a tápcsatorna erősen károsodik, lúgmérgezés bekövetkeztére lehet számítani. Maró anyag! A termék erős hőfejlődés közben reagál savakkal! Gyermekek kezébe nem kerülhet! Tárolás és felhasználás során élelmiszerekkel közvetlenül nem érintkezhet! Bőrre, szembe ne kerüljön!

Elsősegélynyújtás:

  1. Bőrre jutott tisztítószer eltávolítása:- az elszennyeződött ruházatot azonnal el kell távolítani,- az érintett testfelületet vízzel bőségesen le kell öblíteni,- a mérgezettet szakorvosi ellátásban kell részesíteni!
  2. Szembe került tisztítószer kimosása:- a szemhéjakat jól széthúzva folyóvízzel végezzük 10-15 percig,- a mérgezettet minden esetben szakorvosi ellátásban kell részesíteni!
  3. A szájüregbe ill. emésztőrendszerbe került tisztítószer esetén:- a sérültet friss levegőre kell vinni és a szájüreget alaposan ki kell öblíteni,- a sérülttel sok vizet kell itatni és azonnal orvost kell hívni! A maró hatás miatt hánytatni szigorúan tilos!

    
A termékhez biztonságtechnikai adatlap tartozik!

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép