Keresés:
 Satin

Kézkímélő és fertőtlenítő hatású univerzális mosogatószer.

A termék leírása:
A Satin összetételénél fogva, egy rendkívül széleskörűen használható univerzális tisztítószer. Így magas tenzid tartalma és speciális kézvédő komponensei miatt nemcsak fertőtlenítő hatású kéztisztítóként, hanem általános tisztítószerként is kiválóan használható. Ezáltal elérhető az, hogy egy vegyszerrel elvégezhető legyen az üzemben előforduló kézi tisztítások jelentős része.

Alkalmazási útmutató:
A Satin egyik fő felhasználási területe a kézmosás. Ebben az esetben a kezet és a csuklót úgy kell megmosni, hogy a szert kb.: 1 percig a bőrön hagyjuk, majd meleg vízzel leöblítjük. Ekkor megbízható és széles hatásspektrumú baktericid hatás érhető el. Így a Satin egy lépésben nemcsak tisztítja és ápolja a kezet, hanem megfelelő mikrobiológiai tisztaságot is biztosít, ezáltal gyors és egyszerű lehetőséget termet a dolgozók számára a folyamatosan megfelelő kézhigiénia eléréséhez.
Jól használható továbbá gépek, berendezések, munkafelületek, szociális helyiségek, asztalok, padozat, csempe, üveg és műanyag felületek tisztítására vízben oldva, vagy közvetlenül a tisztítandó felületre felhordva. Semleges összeállítása miatt még ez utóbbi esetben sem támadja meg a legérzékenyebb felületeket sem, a benne lévő fertőtlenítő komponens pedig elpusztítja a felületen található baktériumokat és spórákat. Vízben oldva a szokásos használati oldat koncentrációja 0,5-5 % a tisztítandó felület állapotától függően. Ebben az esetben a vegyszer csökkenti a felületen lévő baktériumok, gomba csírák mennyiségét, valamint megakadályozza tovább szaporodásukat, és újabb csírák megtapadását a felszínen. Amennyiben ettől erősebb fertőtlenítő hatásra van szükség, úgy a kvaterner ammónium sót tartalmazó, Desin elnevezésű, semleges kémhatású tisztító fertőtlenítő-szerünk alkalmazását javasoljuk.

Műszaki adatok:
Megjelenés: színtelen, alig érezhető szagú, sűrűn folyó anyag

  • pH (1%-os oldatának): kb. 7
  • Sűrűség (20 °C-on): kb. 1 g/cm3
  • Oldhatóság: vízzel korlátlan mértékben elegyedik


Veszélyesség, biztonsági tanácsok:
Szemizgató hatású.
1. Bőrre jutott tisztítószer eltávolítása:

  • folyékony szappanról lévén szó a szappanos kezet tisztítás után bő vízzel le kell öblíteni.

2. Szembe került tisztítószer kimosása:

  • a szemhéjakat jól széthúzva folyóvízzel mossuk 10-15 percig
  • a mérgezettet panasz esetén szakorvosi ellátásban kell részesíteni

3. A szájüregbe ill. emésztőrendszerbe került tisztítószer esetén:

  • a szájüreget alaposan ki kell öblíteni, a sérülttel kevés vizet vagy tejet kell itatni, és azonnal orvost kell hívni

Az erős habzás miatt hánytatni nem szabad!

A terméket és maradékait tilos talajba, élővízbe és hígítás nélkül közcsatornába juttatni. A felhasználás során keletkezett szennyvíz kezelésére élővízbe bocsátás esetén a 3/1984. (II. 7.) OVH rendelkezésben illetve a 33/1993. (XII. 23.) KTM rendeletben, közcsatornába bocsátás esetén a 4/1984. (II. 7.) OVH rendelkezésben illetve a 34/1993. (XII. 23.) KTM rendeletben foglaltak az irányadók.

OÉTI szám: 2234-3/1998

A termékhez biztonságtechnikai adatlap tartozik!

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép