Keresés:
 Cerevisiae C22

Kifejezetten killeraktív, szárított fajélesztő, minden bortípushoz.
Saccharomices Cerevisiae


Általános jellemzők és alkalmazás:
A CEREVISIAE C22 egy olyan szárított aktív élesztő, amelyet olyan tulajdonságokra szelektáltak, hogy gyorsan felülkerekedjen a mustban lévő vadélesztő flórán.
A CEREVISIAE C22 SO2-toleráns, gyorsan elvégzi az erjesztést normál kinetikával és magas alkoholhozammal.
A CEREVISIAE C22 használható fehér-, vörös- és rozéborok készítéséhez, de alkalmas alma és más gyümölcsök erjesztésére is. 
A nagy mennyiségben erjesztendő tételek gyors és problémamentes erjesztésének élesztője.
Mivel rövid a lappangási ideje, így az erjedés gyorsan beindul, és szabályosan folyik le, feltéve hogy a hőmérséklet nem emelkedik 25 0C fölé. Az optimális erjedési hőmérsékleten, kb. 200C-on végzett erjesztés tiszta tónusú, jó bukéjú bort eredményez.
A nitrogén alapú aktívátorokkal (pl. ZIMOVIT T52) történő ellátás segíti az aromák kialakulását és csökkenti a H2S képződését.

Borászati jellemzők:
Besorolás:  Saccharomyces cerevisiae
Koncentráció:  25 x1012 db élő sejt/g
Erjedési hőmérséklet:  15 és 25 0C között
Alkoholtolerancia:  15 % vol.
Habképzés:  minimális
Glicerol termelés:  5 – 8 g/l, induló cukortartalomtól függően.
Illósav termelés:  alacsony
Acetaldehid termelés:  alacsony
H2S termelés:  közepes

Adagolás:
A CEREVISIAE C22 javasolt adagolása normál körülmények között 20 g/hl. Kritikus esetben (pl. erjedés leállása magas alkoholtartalom mellett) javasoljuk nagyobb adag használatát, esetleg anyaélesztő készítését is.
FONTOS: A CEREVISIAE C22 tulajdonságainak a teljesebb kihasználásához különösen javasolt a biológiai szabályzók alkalmazása úgy, mint ZIMOVIT, NUTROZIM és CREAFERM.

Használati utasítás:
Készítsen egy tiszta vödörben a CEREVISIAE C22 minden kilogrammjához 10 liter 5%-os cukoroldatot. Lehetőség szerint használjon klórmentes vizet, 35-38 0C hőmérsékleten. Az oldat óvatos kevergetése mellett adja hozzá az élesztőt. 10 perc után óvatosan keverje meg újra és várjon újabb 10 percet a rehidratáláshoz. A következő 10 perc során (összesen tehát 30 percen belül) adja hozzá az élesztőt az erjesztendő borhoz ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közötti különbség ne legyen több, mint 10 0C. Ebben az esetben biztosítson fokozatos akklimatizálódást!
Az élesztő tápanyagot mindig csak a teljes mennyiség élesztővel történő beoltása után, az erjesztő tartályba adagoljuk, lehetőleg 2 vagy 3 részletben.

Csomagolás, tárolás:
Csak 10 kg-os csomagolásban kerül forgalomba!
Tárolja eredeti csomagolásban 5 és 15 0C között száraz helyen. A felbontott csomagot zárja vissza és tartsa hűtőben 4 0C-on.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép