Keresés:
 Mycoferm Arom

Aktív szárított fajélesztő fehérborok aromájának erősítésére.
Saccharomyces Cerevisiae


Származása:
Franciország, Cognac régió.

Általános jellemzők és alkalmazás:
A MYCOFERM AROM-mal erjesztett borokat a virágos kertre emlékeztető aromák jellemzik. Viszonylag alacsonyabb alkoholtartalmú fehér borok készítéséhez ajánljuk, ahol a kis mértékben termelődő észterek és acetátok nem befolyásolják alapvetően a bor íz és illatvilágát, csak támogatják a szőlőből származó fajtaaromák érvényesülését elsősorban a száraz évjáratokban.
 A MYCOFERM AROM rövid lappangási idővel, gyors erjedés indulással  és egyenletes erjedés vezetéssel jellemezhető.
Javasolt alkalmazások:

  • Neutrális szőlőből készült mustok esetében kis mértékű illatanyag termelődés segítésére (Rizlingszilváni, Furmint, Zengő, Zenit, Zefír, Aranysárfehér, stb)
  • Olyan mustok erjesztésénél, amiből desztillált terméket szeretnénk készíteni
  • Selymes, bársonyos borok készítéséhez, a jó glicerol termelésnek köszönhetően
  • Ha kívánatos a malolaktikus fermentáció segítésére
  • Friss, parfümös, közepes alkohol tartalmú borok készítésénél a fajtaaromák felerősítésére és támogatására, meleg, csapadékhiányos években.  (Hárslevelű, Cserszegi fűszeres, Irsai, Muscat ottonel, Muscat Lunel,)


Borászati jellemzők:
Koncentráció: 25 x1012 db élő sejt/g
Erjedési hőmérséklet: 15÷25 oC
Cukor/alkohol hozam: 16,5 g cukor/1% alkohol
Alkoholtolerancia: 14 % vol.
Szabad SO2 tolerancia: 50 mg/l
Habképzés: alacsony
Glicerol termelés: 6-7 g/l induló cukortartalomtól függően
Illósav termelés: nagyon alacsony (<0,15 mg/l)
Acetaldehid termelés: alacsony (<20 mg/l)
Magasabb rendű alkoholok: alacsony
H2S termelés: nincs
SO2 termelés: <10 mg/l
Megjegyzés: A MYCOFERM AROM  killer aktív.

Adagolás:
A MYCOFERM AROM javasolt adagolása normál körülmények között 20 g/hl. Kritikus esetben (pl. erjedés leállása magas alkoholtartalom mellett) javasoljuk nagyobb adag használatát, esetleg anyaélesztő készítését is..
FONTOS: A MYCOFERM AROM tulajdonságainak a teljesebb kihasználásához különösen javasolt a biológiai szabályzók alkalmazása úgy, mint ZIMOVIT, NUTROZIM és CREAFERM.

Használati utasítás:

Készítsen egy tiszta vödörben a MYCOFERM AROM minden kilogrammjához 10 liter 5%-os cukoroldatot. Lehetőség szerint használjon klórmentes vizet, 35-38 0C hőmérsékleten. Az oldat óvatos kevergetése mellett adja hozzá az élesztőt. 10 perc után óvatosan keverje meg újra és várjon újabb 10 percet a rehidratáláshoz. A következő 10 perc során (összesen tehát 30 percen belül) adja hozzá az élesztőt az erjesztendő borhoz ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közötti különbség ne legyen több, mint 10 0C. Amennyiben ez elkerülhetetlen, úgy biztosítson fokozatos akklimatizálódást!
Az élesztő tápanyagot mindig csak a teljes mennyiség élesztővel történő beoltása után, az erjesztő tartályba adagoljuk, lehetőleg 2 vagy 3 részletben.

Csomagolás, tárolás: 500 g-os vákuumcsomag 10 kg-os doboz Tárolja eredeti csomagolásban 5 és 15 0C között száraz helyen. A felbontott csomagot zárja vissza és tartsa hűtőben + 4 0C-on.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép