Keresés:
 Mycoferm BFR 03

Alkoholtűrő borászati fajélesztő, pezsgőkészítéshez és újraerjesztéshez.
Saccharomyces Cerevisiae Bayanus


Származása:
MYCOFERM BFR 03 aktív száraz élesztő, amelyet Franciaországban szelektáltak Chardonnay szőlőből.

Általános jellemzők és alkalmazás:
A MYCOFERM BFR 03-nak kiváló ellenálló képessége van az alkohollal szemben, így mind az első erjesztéshez, mind az újraerjesztéshez tökéletesen megfelel. A MYCOFERM BFR 03 teljes mértékben teret enged a szőlőből származó fajtaaromáknak, struktúrát és eleganciát adva a bornak. A MYCOFERM BFR 03 köszönhetően az élénkségének, rövid lappangási idővel indítja az erjedést és még kritikus körülmények között is véghez viszi azt.
A MYCOFERM BFR 03 eredeténél fogva tökéletesen alkalmas a kiváló minőségben szüretelt,  különösen Chardonnay szőlő feldolgozásával nyerhető borok készítéséhez
Jellemzői alkalmassá teszik:

  • Olyan mustok erjesztésére, ahol a magas cukortartalomból adódóan  nagy alkoholtartalom várható, illetve vagy más, kritikus körülmény befolyásolja az erjedést, mint például az alacsony hőmérséklet vagy a túlságos musttisztításból adódó tápanyaghiány.
  • Leállt erjedések újraindításához.
  • Pezsgő, erjesztéséhez.


Borászati jellemzők:
Koncentráció:  25 x1012 db élő sejt/g
Erjedési hőmérséklet:
 12÷25 0C
Cukor/alkohol hozam:  16,5 g cukor/1% alkohol
Alkoholtolerancia:  17 % vol.
Szabad SO2 tolerancia:
 50 mg/l
Habképzés:  alacsony
Glicerol termelés:  6-8 g/l induló cukortartalomtól függően
Illósav termelés:  nagyon alacsony (<0,15 mg/l)
Acetaldehid termelés:  alacsony
Magasabb rendű alkoholok:
 alacsony
H2S termelés:  nincs
SO2 termelés:  <10 mg/l

Adagolás:
A MYCOFERM BFR 03 javasolt adagolása normál körülmények között 20 g/hl. Kritikus esetben (pl. erjedés leállása magas alkoholtartalom mellett) javasoljuk nagyobb adag használatát, esetleg anyaélesztő készítését is..
FONTOS: A MYCOFERM BFR 03  tulajdonságainak a teljesebb kihasználásához különösen javasolt a biológiai szabályzók alkalmazása úgy, mint ZIMOVIT, NUTROZIM és CREAFERM.

Használati utasítás:
Készítsen egy tiszta vödörben a MYCOFERM BFR 03  minden kilogrammjához 10 liter 5%-os cukoroldatot. Lehetőség szerint használjon klórmentes vizet, 35-38 0C hőmérsékleten. Az oldat óvatos kevergetése mellett adja hozzá az élesztőt. 10 perc után óvatosan keverje meg újra és várjon újabb 10 percet a rehidratáláshoz. A következő 10 perc során (összesen tehát 30 percen belül) adja hozzá az élesztőt az erjesztendő borhoz ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közötti különbség ne legyen több, mint 10 0C. Amennyiben ez elkerülhetetlen, úgy biztosítson fokozatos akklimatizálódást!
Az élesztő tápanyagot mindig csak a teljes mennyiség élesztővel történő beoltása után, az erjesztő tartályba adagoljuk, lehetőleg 2 vagy 3 részletben.

Csomagolás, tárolás:
500 g-os vákuumcsomag 10 kg-os doboz
Tárolja eredeti csomagolásban 5 és 15 0C között száraz helyen. A felbontott csomagot zárja vissza és tartsa hűtőben + 4 0C-on.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép