Keresés:
 Mycoferm CRU-611

Aktív, szárított fajélesztő, fehér és rozéborok alcsony hőfokú erjesztéséhez, stabil gyümölcs és virágillatok kialakulásának elősegítésére.
Saccharomyces cerevisiae


Általános jellemzők és alkalmazások:
MYCOFERM CRU-611: technológiai jellemzői alapján fehér- és rozéborok készítéséhez szelektálták.
Olyan erjesztési tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek különösen alkalmassá teszik alacsony hőmér-sékleten történő erjesztésre, amelynek eredményeképpen, gyümölcsökre, virágokra emlékeztető, stabil aromák alakulnak ki. A MYCOFERM CRU-611 „killer”  hatású, gyorsan beindítja az erjesztést gyors dominanciát kialakítva az őshonos/vadélesztőkkel szemben.
A MYCOFERM CRU-611 ideális élesztő a neutrális vagy gyenge aromájú szőlők mustjának erjeszté-séhez is, mivel az erjedési észterek és acetátok jelentős termelődése pozitívan befolyásolja az egyéb-ként mérsékelt intenzitású aroma struktúra javulását.

A MYCOFERM CRU-611 javasolt alkalmazási területei tehát:

  • Gyümölcsös, „parfümös” fehér- és rozéborok készítéséhez
  • Alacsony hőmérsékleten történő erjesztéshez
  • Reduktív tipusú borok erjesztéséhez
  • Rövid időn belül fogyasztásra szánt borokhoz.


Technikai jellemzők:
Osztályozás:  Saccharomyces cerevisiae
Koncentráció:  25 x1012 db élő sejt/g
Erjesztési hőmérséklet:  12 és 32 0C között
Cukor/alkohol hozam:  16,4 g cukor / 1% alkohol
Alkoholtolerancia:  13,5% vol.
Habtermelés/habzás:  minimális
Glicerol termelés:  közepesen magas
Illósav termelés:  alacsony
Acetaldehid termelés:  alacsony
Magasabb rendű alkoholok termelése:  alacsony
H2S termelés:  alacsony
SO2 termelés:  nagyon alacsony
Killer hatás:  2. típus

Adagolás:
A MYCOFERM CRU 611 javasolt adagolása normál körülmények között 20 g/hl. Kritikus esetben (pl. erjedés leállása magas alkoholtartalom mellett) javasoljuk nagyobb adag használatát, esetleg anyaélesztő készítését is.
FONTOS: A MYCOFERM CRU 611 tulajdonságainak a teljesebb kihasználásához különösen javasolt a biológiai szabályzók alkalmazása úgy, mint ZIMOVIT, NUTROZIM és CREAFERM.

Használati utasítás:
Készítsen egy tiszta vödörben a MYCOFERM CRU 611 minden kilogrammjához 10 liter 5%-os cukoroldatot. Lehetőség szerint használjon klórmentes vizet, 35-38 0C hőmérsékleten. Az oldat óvatos kevergetése mellett adja hozzá az élesztőt. 10 perc után óvatosan keverje meg újra és várjon újabb 10 percet a rehidratáláshoz. A következő 10 perc során (összesen tehát 30 percen belül) adja hozzá az élesztőt az erjesztendő borhoz ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közötti különbség ne legyen több, mint 10 0C. Amennyiben ez elkerülhetetlen, úgy biztosítson fokozatos akklimatizálódást!
Az élesztő tápanyagot mindig csak a teljes mennyiség élesztővel történő beoltása után, az erjesztő tartályba adagoljuk, lehetőleg 2 vagy 3 részletben.

Csomagolás, tárolás:
500 g-os vákuumcsomag 10 kg-os doboz
Tárolja eredeti csomagolásban 5 és 15 0C között száraz helyen. A felbontott csomagot zárja vissza és tartsa hűtőben + 4 0C-on.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép