Keresés:
 Mycoferm Crio-SP

Hideg- és alkoholtűrő borászati fajélesztő, extrém erjesztési körülményekhez, pezsgőkészítéshez, újraerjesztéshez.
Saccharomyces Cerevisiae var. Bayanus


Származása:
A MYCOFERM CRIO-SP-t Franciaországban, Champagne régióban szelektálták.
Általános jellemzők és alkalmazás
A MYCOFERM CRIO-SP egy hidegtűrő élesztő, amely az alkohollal szemben is nagyon ellenálló.
Csak kis mértékben termel erjedési észtereket, ugyanakkor hangsúlyozza az erjesztett tétel fajtajegyeit.
A MYCOFERM CRIO-SP a cukor/alkohol hozamával, rövid lappangási idővel, gyors és szabályozott erjedéssel jellemezhető, ami a teljes cukorkierjedésig tart még kritikus körülmények között is.

A MYCOFERM CRIO-SP élesztőtörzset fehérborok készítéséhez ajánljuk, különösen

  • Megakadt erjedések újraindításához
  • Erjesztéshez magas várható alkoholfok mellett
  • Alacsony hőmérsékleten történő erjesztésekhez (9 0C-tól)
  • Ha szükséges az almasav részleges csökkentése már az erjedés végére
  • A további MLF segítése
  • Pezsgő erjesztéshez


Borászati jellemzők:
Koncentráció:  25 x1012 db élő sejt/g
Erjedési hőmérséklet:  15÷25 0C
Cukor/alkohol hozam:  16 g cukor/1% alkohol
Alkoholtolerancia:  16 % vol.
Szabad SO2 tolerancia:  50 mg/l
Habképzés:  alacsony
Glicerol termelés:  5-7 g/l induló cukortartalomtól függően
Illósav termelés:  nagyon alacsony     (<0,15 mg/l)
Acetaldehid termelés:  alacsony         (<20 mg/l)
Magasabb rendű alkoholok:  alacsony
H2S termelés:  alacsony
SO2 termelés:  <10 mg/l
Megjegyzés: MYCOFERM CRIO-SP K2-es killer aktivitással rendelkezik

Adagolás:
A MYCOFERM  CRIO-SP javasolt adagolása normál körülmények között 20 g/hl. Kritikus esetben (pl. erjedés leállása magas alkoholtartalom mellett) javasoljuk nagyobb adag használatát, esetleg anyaélesztő készítését is..
FONTOS: A MYCOFERM CRIO-SP tulajdonságainak a teljesebb kihasználásához különösen javasolt a biológiai szabályzók alkalmazása úgy, mint ZIMOVIT, NUTROZIM és CREAFERM.

Használati utasítás:
Készítsen egy tiszta vödörben a MYCOFERM CRIO-SP minden kilogrammjához 10 liter 5%-os cukoroldatot. Lehetőség szerint használjon klórmentes vizet, 35-38 0C hőmérsékleten. Az oldat óvatos kevergetése mellett adja hozzá az élesztőt. 10 perc után óvatosan keverje meg újra és várjon újabb 10 percet a rehidratáláshoz. A következő 10 perc során (összesen tehát 30 percen belül) adja hozzá az élesztőt az erjesztendő borhoz ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közötti különbség ne legyen több, mint 10 0C. Amennyiben ez elkerülhetetlen, úgy biztosítson fokozatos akklimatizálódást!
Az élesztő tápanyagot mindig csak a teljes mennyiség élesztővel történő beoltása után, az erjesztő tartályba adagoljuk, lehetőleg 2 vagy 3 részletben.

Adagolás:
A MYCOFERM CRIO-SP javasolt adagolása normál körülmények között 20 g/hl. Kritikus esetben (pl. erjedés leállása magas alkoholtartalom mellett) javasoljuk az adag növelését egészen a kétszereséig.
FONTOS: A MYCOFERM CRIO-SP tulajdonságainak a teljesebb kihasználásához különösen javasolt a biológiai szabályzók alkalmazása úgy, mint ZIMOVIT, NUTROZIM és CREAFERM.

Használati utasítás:
Készítsen egy tiszta vödörben a MYCOFERM CRIO-SP minden kilogrammjához 10 liter 5%-os cukoroldatot. Lehetőség szerint használjon klórmentes vizet, 35-38 0C hőmérsékleten. Az oldat óvatos kevergetése mellett adja hozzá az élesztőt. 10 perc után óvatosan keverje meg újra és várjon újabb 10 percet a helyes rehidratáláshoz. A következő 10 perc során (összesen tehát 30 percen belül) adja hozzá az élesztőt az erjesztendő borhoz ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közötti különbség ne legyen több, mint 10 0C. Ebben az esetben biztosítson fokozatos akklimatizálódást!

Csomagolás, tárolás:
500 g-os vákuumcsomag 10 kg-os doboz
Tárolja eredeti csomagolásban 5 és 15 0C között száraz helyen. A felbontott csomagot zárja vissza és tartsa hűtőben + 4 0C-on.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép