Keresés:
 Mycoferm Fruit

Aktív, szárított fajélesztő, primer aromákban gazdag, fiatal vörösborok erjesztéséhez.
Saccharomyces Cerevisiae

Általános jellemzők és alkalmazás:
A MYCOFERM FRUIT szárított aktív élesztő a Saccharomyces Cerevisiae törzsből, amelyet fiatalos jelleggel bíró vörösborok erjesztéséhez ajánlunk, különösen a gyümölcsös, új „bozsolé” típusúakhoz. Az ezzel az élesztővel erjesztett borok a piros bogyós gyümölcsökre (ribizli, málna, szamóca), időnként szederre és érett cseresznyére emlékeztető erjedési jegyeket hordoznak. Lágy, telt ízérzetet adnak és stabil színeket mutatnak.
A MYCOFERM FRUIT jellemzője a szabályos erjesztési kinetika és az alacsony illósav termelés. Alkalmazható már az erjesztés előtti hideg maceráció fázisában is.

A MYCOFERM FRUIT tehát kifejezetten alkalmas:

  • Gyors fogyasztásra szánt vörösborok erjesztéséhez nagyon gyümölcsös jelleggel,
  • Termőhelyhez kötött, gyorsan piacra kerülő vörös fajtákhoz (Portugieser, Kadarka) erjesztéséhez,
  • Nagyon aromás, de mégis lágy rozéborokhoz,
  • Sillerborok erjesztéséhez, első és másodlagos aroma összetevőkkel.


Borászati jellemzők:
Besorolás:  Saccharomyces cerevisiae (Bayanus)
Koncentráció:  25 x1012 db élő sejt/g
Erjedési hőmérséklet:  12 és 30 0C között
Cukor/alkohol hozam:  16,5 g cukor/1% alkohol
Alkoholtolerancia:  13,5 % vol.
Szabad SO2 rezisztancia:  50 mg/l
Habképzés:  alacsony
Glicerol termelés:  6-8 g/l induló cukortartalomtól függően
Illósav termelés:  nagyon alacsony
Acetaldehid termelés: 
 alacsony
Magasabb rendű alkoholok termelése:  alacsony
H2S termelés:  nincs
SO2 termelés:  nagyon alacsony

Adagolás:
A MYCOFERM FRUIT javasolt adagolása normál körülmények között 20 g/hl. Kritikus esetben (pl. erjedés leállása magas alkoholtartalom mellett) javasoljuk nagyobb adag használatát, esetleg anyaélesztő készítését is.
FONTOS: A MYCOFERM FRUIT tulajdonságainak a teljesebb kihasználásához különösen javasolt a biológiai szabályzók alkalmazása úgy, mint ZIMOVIT, NUTROZIM és CREAFERM.

Használati utasítás:
Készítsen egy tiszta vödörben a MYCOFERM FRUIT minden kilogrammjához 10 liter 5%-os cukoroldatot. Lehetőség szerint használjon klórmentes vizet, 35-38 0C hőmérsékleten. Az oldat óvatos kevergetése mellett adja hozzá az élesztőt. 10 perc után óvatosan keverje meg újra és várjon újabb 10 percet a rehidratáláshoz. A következő 10 perc során (összesen tehát 30 percen belül) adja hozzá az élesztőt az erjesztendő borhoz ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közötti különbség ne legyen több, mint 10 0C. Amennyiben ez elkerülhetetlen, úgy biztosítson fokozatos akklimatizálódást!
Az élesztő tápanyagot mindig csak a teljes mennyiség élesztővel történő beoltása után, az erjesztő tartályba adagoljuk, lehetőleg 2 vagy 3 részletben.

Csomagolás, tárolás:
500 g-os vákuumcsomag 10 kg-os doboz
Tárolja eredeti csomagolásban 5 és 15 0C között száraz helyen. A felbontott csomagot zárja vissza és tartsa hűtőben + 4 0C-on.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép