Keresés:
 Crea-Ferm

BIO-aktiválószer erjesztéshez

Tulajdonságok:
A CREA-FERM egy teljesen új koncepciójú bioaktiválószer, mely nélkülözhetetlen az élesztő megfelelő alkoholos erjedésénél, valamint a malolaktikus fermentációnál. A CREA-FERM nagy segítséget nyújt a borásznak abban, hogy a mustok erjesztésekor vagy pezsgők készítésekor kihozza a rendelkezésre álló alapanyagból a legjobb minőséget. A tapasztalat és az elvégzett kísérletek azt mutatják, hogy a CREA-FERM alkalmazásával, egyenletesebb, kiegyensúlyozottabb minőséget lehet produkálni. Jelentősen csökkenteni tudjuk a nemkívánatos melléktermékek, mint pl. az ecetsav, kén-hidrogén kialakulásának a lehetőségét. Le tudjuk rövidíteni az élesztők lappangási fázisát, mely által következetesen csökken a mikrobás fertőzés kockázata, mert a kiválasztott élesztő törzs hamar felül kerekedik a jelen lévő vadélesztőkön.

Felhasználás:

A CREA-FERM szelektált és ellenőrzött élesztő sejtfal készítmény,amely biztosítja az élesztők számára szükséges  nagymennyiségű "növekedési faktor" felhasználhatóvá tételét. Ezen okok miatt a CREA-FERM nagyon jól alkalmazható a hagyományos ZIMOVIT-tal való kombinációban, valamint ugyancsak kiválóan használható úgy a fermentáció közvetlen, fajélesztős megindítása, mint a természetes anyaélesztős módszer  esetében, ahol az élesztőnek összetettebb tápanyagokra van szüksége. Mivel az erjedés elején, az élesztők szaporodási fázisában a ZIMOVIT-tal hozzáadott szervetlen nitrogénsókat az élesztők hamar elfogyasztják, ezért az erjedés 2-4 napján mindenképpen CREA FERM hozzáadása válik szükségessé, hogy a teljes erjesztési szakaszban  rendelkezésre álljanak az élesztőknek az ebből kinyerhető szerves alkotórészek.

Összetétel:
Élesztő-sejtfal készítmény

Adagolás és használati utasítás:

  • Normál erjesztés kezdetén az erjesztendő musthoz (cefréhez)  5 - 10 g/hl anyagot, közvetlenül az anyaélesztővel beoltott musthoz adni a ZIMOVIT kiegészítéseként.
  • Az erjedés 2-4 napján újabb 5-10 g/hl adagolás javasolt.
  • Az erjedés megakadása esetén: az élesztővel újraoltott , részben kierjedt musthoz  10 - 15 g/hl-t kell hozzáadni.   Amennyiben az erjedési folyamat lelassulna, javasolt további 10 - 15 g/hl NUTROZIM vagy ZIMOVIT adagolása a tartályba, ezzel gondoskodva a  könnyen felhasználható nitrogénről.

Csomagolás:
1 kg-os zacskókban, 20 kg-os dobozokban
20 kg-os zacskókban

Ez a készítmény nem tekinthető ártalmasnak; ezért Anyagbiztonsági Adatlap sem szükséges hozzá.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép