Keresés:
 Zimovit T52

Kombinált erjesztési aktiváló anyag

Összetétel:
Di-ammónium foszfát – ammónium szulfát– timain hidroklorid (B1 vitamin)
(A Zimovit T52 termék a  Zimovit-tól annyiban tér el, hogy a diammónium-foszfát tartalma kisebb, az ammónium szulfát tartalma pedig nagyobb annál. A leírt változtatás  gazdaságossági szempontok alapján vált szükségessé. A Zimovit T52 termék lényegesen olcsóbb.)

Technikai jellemzők:
Az erjesztéssel kapcsolatos modern nézetek rámutattak a nitrogén és a tiamin (B1 vitamin) fontosságára az erjedés során magas minőségű borok készítésekor. Az asszimilálható nitrogén minimális biztonsági határa a mustokban 140 – 150 mg/l. A ZIMOVIT T52 egy komplex erjesztési aktiváló anyag, amely megfelelő mennyiségben kínálja az élesztő számára (a fajélesztő és a vadélesztő számára egyaránt), az azonnal rendelkezésre álló nitrogént és a tiamint a kifogástalan alkoholos erjedéshez. A ZIMOVIT T52 állagát úgy alakították ki, hogy könnyen oldható és szétoszlatható legyen az erjeszteni kívánt mustmennyiségben.

Alkalmazás:
A ZIMOVIT T52 alkalmazása az erjesztés során serkenti az élesztő növekedését és szaporodását, ami azzal az előnnyel jár, hogy nagyobb glicerin és észter termelődést tapasztalhatunk, így végeredményben simább és sokkal parfümösebb bort kapunk.
A ZIMOVIT T52- t általában mindenféle erjesztéshez ajánljuk beleértve az erjedés leállás utáni újraerjesztést  és gyöngyöző bor, valamint pezsgő készítését is.
A ZIMOVIT T52 használata a párlatkészítés során is javasolt, hogy segítse a friss törköly, almabor és más erjeszthető gyümölcs erjedését, megadva a maradék cukortartalom teljes kierjedésének lehetőségét a legjobb cukor/alkohol hozammal.

Használati utasítás:
Normál esetben a ZIMOVIT T52 adagolása két részre oszlik: a kezdeti- és a középerjesztésre. Oldja fel a ZIMOVIT T52- t egy kevés vízben, mustban vagy borban és adja hozzá a többi erjeszteni kívánt tételhez és alaposan keverje e!. A ZIMOVIT T52- t társíthatjuk más anyagokkal is, mint például a NUTROZIM vagy a CREA-FERM, a borász által meghatározott erjesztési típustól függően.

Adagolás:
20-100g/hl az erjesztéshez általában
Figyelem: 100g/hl biztosítja a kezelt must vagy bor maximálisan megengedett tiamin tartalmát (0,6 mg/l). Az 50 g/hl –es adag biztosítja a kezelt must vagy bor 100 mg/l nitrogén tartalmát. A 1410/03 számú EU szabályzás enged az ammóniás sóból még további maximum 100 g/litert.
Figyelem: az EVER javasolja, hogy ellenőrizze a szükséges nitrogén hiányt az erjesztés alatt a NITROGENIUS alkalmazásával. Ez az ellenőrzés megadja a lehetőségét annak, hogy pontosan használja a különféle tápanyagokat.

Csomagolás:
1 kg-os tasak, 25 kg-os zsák

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép