Keresés:
 Carbone Attivo „Norit” - „Ceca”

Aktív szénkészítmények borok íz- és illathibáinak kezelésére.

A termékek ismertetése:
A NORIT és ANTICROMOS aktív szénkészítmények növényi eredetű, kifejezetten az italkezelés céljára előállított nagy tisztaságú termékek. A különleges gyártási eljárás révén igen nagy belső felülettel rendelkező, porózus szerkezetű anyagok. E tulajdonságaik révén alkalmasak arra, hogy szelektíven adszorbeálják a borba került zavaró íz- és szaganyagokat, mint pl. penész íz, dohosság, seprő által okozott kellemetlen íz, valamint a környezetből, más anyagoktól átvett szag- és illatanyagokat. Megjelenési formájuk: durva porszerű fekete anyagok. A kétféle gyártmány közül a próbakezelés során választhatjuk ki azt, amely az adott problémára jobb eredményt mutat.

Adagolási irányérték:         

 

Norit:        50-100 g/hl.
Ceca:       20-50 g/hl
Minden esetben próbaderítésnek kell megelőznie az aktív szenes kezelést!

Csomagolás:     20 kg-os papírszák.

BORKEZELÉS AKTÍV SZÉNNEL
A szivacsos szerkezetű, néhány mikrométer nagyságú aktív szenek a felületükön gázokat, gőzöket, illat- és zamatanyagokat, színanyagokat kötnek meg. Ezért alkalmasak a bor szagtalanítására és színtelenítésére. A színtelenítő hatású szén kisebb, a szagtalanító hatású nagyobb szemcséjű.
A szénkezelés durva beavatkozás a bor összetételébe, ezért csak előzetes próbakezelésekkel megállapított, feltétlenül szükséges mennyiségű szénnel kezeljük a bort!
A kimért szénmennyiséget kevés borban elkeverjük. majd a kezelendő borhoz adjuk. Kb. 24 óra elteltével az adszorbciós folyamat befejeződik, azonban a szén ülepedése hosszabb időt vesz igénybe, ezért célszerű a szenes kezelést kombinált (kovasav-zselatinos, bentonitos) derítéssel kiegészíteni.
Az aktív szenek tárolása: tekintettel rendkívül nagy belső felületükre az aktív szenek gyorsan megkötik a környezetükben lévő szagokat, ezért kifejezetten szellős száraz helyen tároljuk.

A 106/1997 (XII. 19.) FM. rendelet (A bortörvény végrehajtási utasítása) 2. sz. melléklet
2/e pontja szerint borászati felhasználása engedélyezett.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép