Keresés:
 Everdec

CARBONE ENOANTICROMOS („CECA”)
Aktív szénkészítmények borok színtelenítésére.


A termékek ismertetése:
Az EVERDEC és CECA aktív szénkészítmények növényi eredetű, italkezelési célra előállított nagy tisztaságú termékek. A kétféle gyártmány funkciója teljesen megegyezik. Az adagolásban és az  árban van eltérés, valamint a megjelenési formában: a CECA gyártmány száraz, fekete por állagú, míg az EVERDEC szintén por, viszont nedvesített formában, ami a felhasználás során nagy könnyebbséget és kényelmet jelent.
A termékek alkalmasak hibás, ("fuxos". világos barna, stb.) színű borok színtelenítésére, ugyanakkor jelentősen
Adszorbeálják  a nemkívánatos íz anyagokat is.
Adagolási irányérték:         Everdec:    50-100 g/hl.
                                                              
Ceca:        20-50 g/hl
Csomagolás:         10 kg-os papírzsák.

BORKEZELÉS AKTÍV SZÉNNEL
A szivacsos szerkezetű, néhány mikrométer nagyságú aktív szenek a felületükön gázokat, gőzöket, illat- és zamatanyagokat, színanyagokat kötnek meg. Ezért alkalmasak a bor szagtalanítására és színtelenítésére. A színtelenítő hatású szén kisebb, a szagtalanító hatású nagyobb szemcséjű.
A szénkezelés durva beavatkozás a bor összetételébe, ezért csak előzetes próbakezelésekkel megállapított, feltétlenül szükséges mennyiségű szénnel kezeljük a bort!
A kimért szénmennyiséget kevés borban elkeverjük. majd a kezelendő borhoz adjuk. Kb. 24 óra elteltével az adszorbciós folyamat befejeződik, azonban a szén ülepedése hosszabb időt vesz igénybe, ezért célszerű a szenes kezelést kombinált (kovasav-zselatinos, bentonitos) derítéssel kiegészíteni.
Az aktív szenek tárolása: tekintettel rendkívül nagy belső felületükre az aktív szenek gyorsan megkötik a környezetükben lévő szagokat, ezért kifejezetten szellős száraz helyen tároljuk.

A 106/1997 (XII. 19.) FM. rendelet (A bortörvény végrehajtási utasítása) 2. sz. melléklet
2/e pontja szerint borászati felhasználása engedélyezett.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép