Keresés:
 Aromatic uva

Kombinált, antioxidáns termék szőlőhöz, cefréhez, musthoz, a reduktív környezet fenntartása érdekében

Általános ismertetés:
 
A reduktív technológia olyan borkészítési eljárás, melyet olyankor alkalmaznak, amikor a cél a szőlőből származó primőr aromák megóvása. Ha mindezt a szőlő szedésétől kezdve, reduktív aktivitással rendelkező segédanyagok segítségével, vagy az inert gázok alkalmazásával végezzük, a teljes folyamat során, egészen a palackozásig biztosítva van a bor íz- és illatanyagai komplexitásának a megőrzése.
 
Az EVER cég kifejlesztett egy sajátos terméket, “Aromatic UVA ”néven, amely egy olyan speciális redukáló komplex, ami antioxidáns, antioxidáz és aszeptikus  közegként hat. Ennek a szinergikus hatásnak nagyon fontos előnye, hogy lehetőség nyílik a borba kerülő SO2 mennyiségének a csökkentésére, teljes mértékben szem előtt tartva a termék organoleptikus egyensúlyát.
 
Az Aromatic UVA a nemes tanninok jelenlétének köszönhetően növeli a borok élettartamát és frisses-ségét, elegáns módon, kiegyensúlyozottan javítva a bor struktúráját, különösen a finom parfümös borok esetében.
 
Az Aromatic UVA  megoldja a különböző elemek egyesével történő adagolásának problémáját, leegyszerűsítve a műveletet és változatlanul megőrizve a hatékonyságot a felhasználás pillanatáig.  
 

Az Aromatic UVA jellemzői és alkalmazása:

Az Aromatic UVA megakadályozza a szőlőből származó elsődleges aromák oxidációját. A hatóanya-gai közti szinergia nagyobb hatékonyságot eredményez mind az SO2-vel, mind az inert gázokkal összehasonlítva.
 
Az Aromatic UVA anyagot értékes, illatban gazdag, ízletes borok készítéséhez fejlesztették ki, szem előtt tartva az organoleptikus egyensúly és a nagyobb komplexitás iránti igényeket.
 

Adagolás és felhasználási javaslat:

10-20 gramm mázsánként a szőlőre adagolva, vízzel 1:10 arányban hígítva, a szőlő szállító ládákban és konténerekben lévő, vagy a feldolgozó sor fogadó garatjába öntött szőlőre permetezve. 

 Összetétel:
 
Kálium-piroszulfit, L-szkorbinsav, hidrolizálható és kondenzált tanninok keveréke. 
 
Megjegyzés: 100 g/tonna Aromatic UVA adagolásánál körülbelül 25 mg/l SO2 kerül a borba..
 

Csomagolás:
 
1 kg-os csomag
  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép