Keresés:
 Acido ascorbico

Tiszta C-vitamin borászati célra. (aszkorbinsav L ( ), E 300)

 Termék tulajdonságai:

Az aszkorbinsav a borászatban hatékony oxidáció elleni szerként használatos. Elsősorban reduktív típusú borok gyümölcsre emlékeztető íz-és illatanyagainak intenzívebbé tételében és megtartásában van nagy jelentősége. Az aszkorbinsavval kezelt borok hosszabb tárolás után is megtartják üde, gyümölcsös jellegüket. Az aszkorbinsav említett hatásához nagymértékben hozzájárul a megfelelő kénessav szint jelenléte, mivel a két szer között szinergizmus alakul ki, ezáltal az oxidáció elleni védelem még hatékonyabb. A kezelés során a szabad kénessav tartalmat legalább 25 mg/liter szinten célszerű tartani.
 Figyelmeztetés: a szabad kénessav tartalom mérésekor figyelembe kell venni az aszkorbinsav mennyiségét, tehát olyan módszert kell alkalmazni, ahol a két anyagot külön-külön határozzuk meg!
 
Alkalmazás:

Az aszkorbinsav alkalmazása előtt célszerű elő kísérleteket végezni, mert az engedélyezett mennyiség kisebb hányada is hozhat megfelelő eredményt. Az előzetesen megállapított mennyiségű aszkorbinsavat 15-20-szoros mennyiségű borban oldjuk fel, majd intenzív keverés mellett adjuk a teljes bormennyiséghez! Gondoskodjunk a teljes egalizálásról! Az aszkorbinsavval való kezelést nem sokkal a palackozás előtt végezzük el és a palackozásig kerüljük az oxigénnel történő további érintkezést! 
 
Tárolás:
 
Az aszkorbinsav fény- és nedvesség érzékeny, ezért hűvös, sötét helyen, erős szagokat árasztó anyagoktól elkülönítve tároljuk!  A felbontott zsákokat a lehetőségekhez képest jól zárjuk vissza!
 
Csomagolás:         
 
25kg-os műanyag béléses papírkarton,1 kg-os vákuumtasak.
 
A 106/1997 ( XII.19.) FM. rendelet ( A bortörvény végrehajtási utasítása) 2.sz.melléklet

3/e. pontja szerint borászati felhasználása max.15 g/hl mennyiségben engedélyezett.
 

OÉTI szám: 1512/2000

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép