Keresés:
 „BW 200” Bentonit

Nátrium bentonit por borászati célra

Tulajdonságok:
A BW 200 finom porított nátrium bentonit, melyet borok, szeszesitalok és üdítőitalok kezelésére állítottak elő. A BW 200 a jelenleg érvényben lévő törvények és rendeletek alapján megfelel a különleges tisztasági előírásoknak.

Alkalmazása:
A BW 200–at előduzzasztott állapotban adagoljuk az italhoz. Az előkészítés során a BW 200-at kb.10-15-szörös mennyiségű vízben keverjük el, 8-12 órán keresztül hagyjuk duzzadni, majd leülepedni. A duzzadáskor felvett vizet újra nem adja le. Felhasználás előtt a BW 200-as pép felett lévő vizet engedjük le, majd a kezelendő itallal tovább hígítjuk, egyenletesen elkeverjük. Az előkészített szuszpenziót intenzív keverés közben adagoljuk a derítendő italhoz, melynek keverését tovább folytatjuk. (A BW 200-as derítést 24 óra múlva kiegészíthetjük „kékderítéssel”. A két szer egyidejű alkalmazása előnytelen, mert a berlinikék csapadék beépül a BW 200 rácsszerkezetébe és a bentonit hatását csökkenti!) Az optimális összehangolt italkezelés eléréséhez szükséges BW 200-as mennyiséget szaklaboratóriummal határoztassuk meg.

Hatásmód:
BW 200-as a hazai borászatban használt bentonitok között a legelterjedtebb, mivel duzzadó képessége, tisztító és stabilizáló hatása a legnagyobb. Folyadékban a BW 200-as felülete rendkívül nagy. 1 g termék felülete 50.000 cm2, szemcsenagysága megközelíti a kolloid méreteket (0,5 mikron), melyek egyidejűleg különösen nagy ionmegkötő képességgel adszorbeálják a pozitív töltésű kolloidokat, elsősorban a fehérjemolekulákat, valamint azon cserzőanyagokat, amelyek az italokban gyakran nem definiálható- utólagos zavarosodást okoznak. A BW 200-as eltávolítja a biogén aminokat is, mint a hystamin, tiamin (allergének) stb., amelyek túlnövelt koncentrációkban lépnek fel, ha a savcsökkentés biológiai úton történt (MLF). A BW 200-as alkalmas a legigényesebb italkezelési technológiákhoz: biztosítja a fehérje stabilitását, derítést, kíméli a specifikus ital aroma anyagokat, megőrzi az elsődleges illat- és zamatanyagokat.
A BW 200 nagy felülete miatt kitűnően használható flotációs berendezésekhez.

Csomagolás:
25 kg-os papírzsák.

Tárolás:
A BW 200-as erősen higroszkópos, szag és nedvesség hatásától óvjuk. Nem tárolható erős szagú anyagok közelében (dízelolaj, benzin, stb.). A megbontott csomagokat azonnal gondosan vissza kell zárni. Száraz, hűvös, szag- és íz közömbös helyen, eredeti csomagolásban gyakorlatilag korlátlan ideig tárolható.

OÉTI szám: 4257/1995

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép