Keresés:
 Everlasi

Antioxidáns hatású mustbentonit, kombinált borászati derítőszer

A termék leírása:
Az EVERLASI erős, szinergikus derítőszer, amelynek nagyon jó csapadékképző, pelyhesítő hatása van. Magas kazein tartalma révén a derítő hatásán túlmenően igen jelentős a borban, mustban lévő három vegyértékű vasra gyakorolt csökkentő hatása is, amely a kazein tartalmából adódik.
Az EVERLASI olyan fehér borok derítéhez ajánlott, amelyekben az enzimatikus oxidáció okozta színmélyülés megakadályozása, vagy csökkentése a cél.
A termék musthoz történő felhasználása igen előnyös olyan esetekben, amikor a feldolgozási tech-nológia, vagy az elhúzódó feldolgozási idő miatt a mustot hátrányos oxidációs folyamatok veszélyez-tetik.  Mivel az EVERLASI a must derítésekor nemcsak a fehérjéket, hanem a magból és a kocsány-ból a mustba kerülő egyéb anyagokat is korán megköti, ezért a bor stabilabb, tisztább ízű lesz, és a későbbiekben kevesebb kezelést igényel. A termék nagy előnye még, hogy a képződött derítési üledék rendkívül tömör.

Összetétel:    
-bentonit,
-tiszta tejkazein
-kálium bicarbonát

Alkalmazás:
Oldjuk fel a terméket 10-szeres mennyiségű hideg vízben, majd 5-12 órát hagyjuk pihenni (duzzasz-tás). A közvetlen felhasználás előtt újra keverjük fel, majd folyamatos keverés mellett adjuk a keze-lendő borhoz, musthoz, és homogenizáljuk! (A jó eloszlás érdekében motoros keverő, vagy körfej-téses módszer javasolt.)
2-3 nap elteltével a bor, (must) fejthető. Amennyiben az EVERLASI-val együtt került a must kierjesz-tésre, úgy az erjedés után a lehető legrövidebb időn belül fejtsünk!

Az EVERLASI magas kazein tartalmával összefüggő, viszonylag magasabb ára behatárolja alkalma-zásának lehetőségeit. Ezért került forgalomba a csökkentett kazein tartalmú  „EVERLASI ECO”, mely termék egészséges szőlőből és normál feldolgozással nyert mustokhoz szintén alkalmas, ugyanakkor lényegesen kedvezőbb az ára.

Adagolás:    
(mindkét termék esetében)

- normál derítéseknél:                                        50-70 g/hl
- nehezebb, problémásabb esetekben:        120-150 g/hl

Csomagolás:    
25 kg-os zsák, 1 kg-os vákuumtasak.

OÉTI szám: A termék a 124/1998 számú OÉTI minősítésen szereplő Fortbenton és Casein keveréke.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép