Keresés:
 Gélbenton

Nagy hatékonyságú szálas bentonit borászati célra

A termék leírása:
A Gélbenton a gyártási eljárás során az erős tisztítóműveletek miatt a kibányászott alapanyaghoz képest térfogatának 2/3 részét veszíti el. Ezzel olyan nagy hatékonyságú, homogén montmorillonitot kapnak amely nem tartalmaz inaktív homokrészecskéket, ezért a normál bentonitokhoz képest ötszörös derítő- adszorbeáló hatása van. Ezzel lehetővé válik a felhasznált bentonit mennyiség, ezzel együtt a borba vitt szennyeződés csökkentése.
A termék egyedülálló megjelenési formája – hosszú, vékony, törékeny bentonitszálak – biztosítja a könnyű kezelhetőséget, a tökéletes, csomómentes duzzasztást.
A granulált bentonitokhoz hasonlóan megkíméli a felhasználót a por okozta kellemetlenségektől.
A Gélbenton tulajdonságai a különös kezelést igénylő borok, pl. nehezen stabilizálható minőségi borok és pezsgő alapborok esetén érvényesülnek igazán.
Csökkentett üledék mennyiség miatt az összeállított kész borok utólagos derítésénél van még jelentősége.

A termék felhasználása:
A Gélbentont szórjuk 25-szörös mennyiségű szobahőmérsékletű vízbe és jól keverjük el! Néhány óra elteltével zselés, krémszerű anyagot kapunk, amelynek a tetején az a fölösleges vízmennyiség lesz látható, amelyet a bentonit a duzzadáskor már nem képes felvenni. Ezt a fölösleges vízmennyiséget leöntjük úgy, hogy a szuszpenzió még könnyen keverhető legyen. A kezelés előtt közvetlenül újból felkeverjük, majd a kezelendő teljes bormennyiséghez adjuk.
Gondoskodjunk a megfelelő homogenizálásról!
Amennyiben a zselatinnal, kazeinnel vagy tojásfehérjével is derítünk, úgy ezeket a bentonit előtt adagoljuk be!

Adagolás:

 
Alapderítéshez és fehérje stabilizáláshoz fehér és rozé boroknál:  10-30 g/hl.
Összeállított kész borok utólagos derítésénél:  5-10 g/hl.
Mustok derítésénél:  15-20 g/hl
 


Tárolás:
A bentonit nagy felületaktivitása miatt rendkívül könnyen köti le környezetéből az idegen szagokat, ezért tárolása jól szellőzött, száraz, páramentes helyen javasolt

Csomagolás:
Polietilénnel bélelt papírkarton 10 kg-os egységekben.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép