Keresés:
 Evergel

Kombinált borászati derítőszer

 A termék leírása:

Az EVERGEL kiváló minőségű alapanyagokból, tökéletes arányban összeállított komplex borászati derítőanyag. Savas közegben azonnal és rendkívül agresszíven hat a borban lévő kolloidális zavarosító, szennyező anyagokra. Ezen anyagokkal rövid idő alatt pelyhes csapadékot képez, és gyorsan leülepszik. Az ülepedési sebesség igen nagy, ezért a bor tisztulása szinte azonnali.
Az EVERGEL akadályozza a ferri-foszfát kialakulását, amely a fehérjetörést okozza. A termék tartalmaz PVPP-t és nagy tisztaságú kálium-kazeinátot, aminek köszönhető a kiváló derítő-stabilizáló hatás a polifenolok és fehérjék által okozott oxidációs zavarosodásokkal, íz- és színváltozásokkal szemben. Az aktivált bentonit alkotóelem csökkenti az üledék nagyságát, tömöríti azt, így könnyíti az üledéktől való szétválasztást. A tojásalbumin puhítja, finomítja a vörösbor struktúráját, mivel a specifikus flokkulációnak köszönhetően csökken a húzósságot okozó anyagok (keserű tanninok) mennyisége, emellett azonban a bor eredeti íz világa megmarad.
Az EVERGEL igen nagy előnye, hogy egy kezeléssel megoldja az összes derítési feladatot, csökkenti a rossz oldódások okozta kezelési hibák lehetőségét. Használható asztali és minőségi fehér és vörösborokhoz, valamint nagy fehérjetartalmú újborokhoz. Kész borokhoz adva stabilizálja a polifenolt és a fehérjét, megköti a keserű tanninokat, javítja a színt. Nehezen deríthető, makacs, problémás borok kiváló derítőanyaga.

Összetétele:        
aktívált bentonit, mikronizált zselatin, kálium-kazeinát, tojásalbumin, PVPP,            
(Nem tartalmaz véralbumint!!)

Használata:
Tízszeres mennyiségű hideg vízben oldjuk fel, majd 6-8 órán keresztül állni hagyjuk! (duzzasztás).
Újabb felkeverés után vékony sugárban adagoljuk a kezelendő borhoz, ügyelve a jó keveredésre, majd homogenizáljuk! (A jó eloszlás érdekében motoros keverő, vagy körfejtéses módszer javasolt.)
10-12 nap múlva fejtsük le a bort az üledékről, majd szűrjük!

Adagolás:        
50-100 g/hl nyers, újboroknál,
30-70 g/hl tiszta boroknál,
100-150 g/hl ecetnél.

Csomagolás:    25 kg-os zsák, 1 kg-os vákuumtasak.

OÉTI szám: 1512/2000
  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép