Keresés:
 Collagel 50

Folyékony zselatin, gyors felhasználásra

A készítmény ismertetése:
A COLLAGEL 50 egy 50 %-os zselatinoldat citromsavval és kén-dioxiddal stabilizálva. Az oldat ebben a formában megtartja a zselatin eredeti tulajdonságait, így alkalmazása számos előnnyel jár a többi zselatinhoz képest:
•    felhasználásra kész, további előkészítést nem igényel
•    azonnali flokkuláció (pelyhesedés)
•    automatikus adagolási lehetőség
•    tömör üledék

Alkalmazási terület:
A COLLAGEL 50 készítmény alkalmas mindenféle bor derítésére, de legfőképpen a magas cserző-anyag és fenol tartalmúakhoz javasolt. Különösen ajánlatos a fehér mustok derítéséhez, illetve a flotációs eljáráshoz, mint adalékanyag. EVER-SOL-al (kovasav-szol) kombinálva, valamint Fort-bentonnal (Na-bentonit) együtt alkalmazva tökéletes megoldás borok kombinált derítésére is.

Felhasználása:
A COLLAGEL 50 készítmény előre kimért adagját erőteljes keverés mellett közvetlenül a kezelendő folyadékba öntjük. (Figyeljünk arra, hogy a laboratórium által kiadott derítési utasításban normál zselatinra számított mennyiséget 2-vel szorozzuk, mivel az oldat csak 50% zselatint tartalmaz! Azt is érdemes azonban megjegyezni, hogy a derítés általános szabályai szerint az üzemi derítésnek és a próbaderítésnek tétel azonos anyagból kell történnie)
Kombinált derítés estén a COLLAGEL 50 készítményt a kovasav szol után, a bentonit előtt keverjük a kezelendő folyadékhoz!

 

Adagolás: 
- fehér musthoz 10-20 g/hl
- fehér borhoz    5-15 g/hl
- vörös borhoz   15-30 g/hl

 

Összetétel:
 Zselatin, kénessav, citromsav, demineralizált víz.

Csomagolás:
1 kg-os flakon, 6 és 30 kg-os kanna.

Tárolás:
hűvös, fagymentes helyen.

A 106/1997 (XII. 19.) FM. rendelet (A bortörvény végrehajtási utasítása) 2.sz.melléklet 2/e pontja szerint borászati felhasználása engedélyezett.

OÉTI szám: a 2529/1/1997 számon engedélyezett por zselatin 50%-os, vizes oldata.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép