Keresés:
 Gelatina Micronizzata

Azonnal oldódó zselatin borászati célra

Az anyag ismertetése:
A zselatin állati csont kötőszöveteinek kollagénjéből, különleges eljárással készült, élelmiszer tisztaságú termék. Megjelenési formája: szagtalan, finomra őrölt, világos sárga por. Hatás-mechanizmusa megegyezik a hagyományos, melegen oldódó zselatinnal. A mikronizált zselatin, nagy előnye, hogy hideg vízben is azonnal oldódik, így kiküszöbölhető a kockázat amely a meleg feloldással, valamint, hideg borhoz adva, a csomósodással jár.

Felhasználási terület:
Minden jó minőségű fehér, illetve vörösborhoz alkalmazható, különösen akkor, ha az azonnali felhasználhatóság a követelmény. Jó eredménnyel lehet használni az EVER-SOL-lal kombinálva, ha olyan bort akarunk deríteni, melynek magas a csersav és fenol tartalma.

Használati utasitás:
Állandó keverés közben oldjuk fel hideg (langyos) vízben a mikronizált zselatint: 1:10 arányban, ami azonnal oldódik, és adjuk hozzá a kezelendő anyaghoz. A bekevert zselatin oldatot azonnal fel kell használni. Amennyiben a jó keveredés biztosított, úgy közvetlenül a kezelendő borba is szórhatjuk.

Adagolás:  
2-5 g/hl fehér borhoz
5-15 g/hl vörös borhoz
A pontos adagolás, illetve a kovasav-szol (csersav)- zselatin arány meghatározása végett előzetes laboratóriumi próbaderítés javasolt.

Csomagolás:    
25 kg-os zsákokban
1 kg-os zsákokban

Tárolás:     
nedvességtől védve, száraz hűvös helyen.

A 106/1997 (XII. 19.) FM. rendelet (A bortörvény végrehajtási utasítása) 2. sz. melléklete 2/e. pontja szerint borászati felhasználása engedélyezett.

OÉTI szám: 1512/2000/7

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép