Keresés:
 Ever-Sol

30 %-os kovasav-szol borászati célra

Az anyag vegyi összetétele, tulajdonságai:
Összetétel: szilícium-doxid, stabilizáló, desztillált víz.
Az EVER-SOL egy 30 %-os szilícium-dioxid kolloid oldat. A szuszpenzióban a részecskék elektro-negatív töltéssel rendelkeznek, így a kovasav-szol – zselatin kombinációjával (a zselatin elektropozitív kolloid) egy erős flokkulációt (pelyhesedést) hoz létre, ami a bor gyors és éles derítését eredményezi.
Az EVER-SOL stabil, környezeti hőmérsékleten hosszú ideig eltartható, azonban az alacsony hőmérsékletet nem bírja. Fagyveszélyes!

Felhasználás:
Az EVER-SOL atomizált (hidegen oldódó), vagy folyékony zselatinnal (COLLAGEL) alkalmazva fejti ki tökéletes hatását, amely sűrű, tömör üledéket eredményez.
Az EVER-SOL fajsúlya lényegesen nagyobb a hagyományos derítőszerekétől. Csökkenti a bor vagy must nitrogéntartalmát, valamint a polifenol oxidációt,  miáltal könnyebbé válik a szűrés.  Az EVER-SOL tulajdonságai révén különösen fehér must gyors derítéséhez ajánlott.

Alkalmazás, adagolás:
Az EVER-SOL-t közvetlenül a kezelendő folyadékhoz öntjük a zselatin (Oro polvere, Gelatina micronizzata, vagy Collagel 50) előtt. Ha más kezelőanyagot is használunk (aktív szén, sárgavérlúgsó, bentonit stb.), úgy ezeket az EVER-SOL előtt kell bekeverni. Az üledékképződés ideje legalább 24 óra. A derítés ideje alatt legalább 12 Celsius fok hőmérséklet ajánlott.

Adagolás:
    

- fehér musthoz:    50-100 g/hl
- borhoz:                30-70   g/hl
A helyes adagolás, illetve a kovasav-szol - zselatin arány beállítása érdekében célszerű laboratóriumi próbaderítéseket végezni.

Csomagolás:    
 25 kg-os kannában
 1 kg-os flakonban

Tárolás:     
5 Celsius foknál nem alacsonyabb hőmérsékletű, erős szagoktól mentes helyen.

A 106/1997 (XII. 19.) FM rendelet (A bortörvény végrehajtási utasítása) 2.melléklet
2/e pontja szerint borászati felhasználása engedélyezett.

OÉTI szám: 2529/1/1997

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép