Keresés:
 Sulfine

Cseppfolyós kén-dioxid alumínium palackban.

 Leírás, alkalmazás:
 A Sulfine élelmiszeripari, elsősorban borászati felhasználásra alkalmassá tett cseppfolyós kén-dioxid, ami az eddigi gyakorlattól eltérően nem acélpalackban, hanem könnyű, könnyen kezelhető, alumínium ötvözetből készült palackban kerül forgalomba, számottevő mennyiségű kén-dioxidot tartalommal.
 

 A kén adagolása kétféleképpen lehetséges:

1. A felső szelepkerék elforgatásával gáz fázisban távozik a kén-dioxid a kénező csövön és a diffúzoron keresztül. A kén-dioxid fogyást a palack mérlegre helyezésével lehet mérni. Ez a módszer nagy mennyiségű borok kénezése, kénessav törzsoldat, fertőtlenítő oldat készítésekor javasolt, mert jelentősen lecsökken a kezelés ideje.

2. Az oldalsó szelepkerék elforgatásával folyadék fázisban távozik a palackból a kén-dioxid, amely a palackra szerelt 150 ml-es nyomásálló adagoló henger skáláján mérhető le. A bortétel kénezéséhez kiszámított mennyiség adagoló hengerbe engedése után a palack csapját elzárjuk, majd az adagoló henger kiömlő csapját nyitjuk meg, amikor is a fentebb említett kénező csövön és diffúzo-ron keresztül a kén-dioxid elnyelethető. 
 

A sulfine kénező szett elemei: alumínium palack, 150 ml-es INOX adagoló henger, tetszés szerinti hosszúságú ½”-os nyomásálló, sav és lúgálló gumi vegyszertömlő, INOX diffúzor és 2 db INOX tömlőbilincs, valamint INOX palackszállító kocsi.

Előnyök:

1. Az alumínium palack önsúlya 6 kg, töltési súlya 24 kg, összesen 30 kg.

 A palack méretei és tömege révén alkalmas úgy a barrique hordós (kis tartályos) tárolóterekben, mint a nagy tartályokkal berendezett tárolókban történő kénezésre.

2. A palack el van látva egy speciális szeleppel, amelynek egy kiömlő nyílása, de két szelepnyitó fogantyúja van. Az egyik fogantyú elforgatásával búvárcsövön keresztül ürül a palack (megdöntés nélkül, folyadékfázisban), amelyet egy adagoló segítségével mérni lehet és az adagoló szelep megnyitása után gázosodik, a másik fogantyú elforgatásával pedig gázfázisban távozik a kén-dioxid, amely rögtön a tömlőben gázosodik, ebben az esetben a palackot egy mérlegre kell helyezni és ezen lehet leolvasni a kén-dioxid fogyást.

3. Az alumínium palack nagy előnye a hagyományos acélpalackhoz viszonyítva, hogy nem oldódik be vasion a borba a kén-dioxiddal együtt.

4. A 24 kg kén-dioxid kis és közepes borászati üzemekben belátható időn belül elfogy, így nem kell indokolatlanul nagy mennyiséget készletezni.

5. A termék ára alig tér el a piacon lévő acélpalackos termékektől, ugyanakkor a fent leírtak alapján kényelmesebb és biztonságosabb felhasználást tesz lehetővé.

6. A palackhoz biztosítunk adagoló hengert, vegyszertömlőt, diffúzort és szállítókocsit, amelyet együtt, de külün-külön is meg lehet vásárolni.

7. A palackban lévő kén-dioxid 2 éven belül biztonságosan felhasználható.
 
8.A kiürült palackokat raktárról azonnal cseréljük, az üres palackokat Franciaországban töltetjük újra.
 
Biztonsági adatok:    
  •  R23   Belélegezve mérgezőR36/37             Szemizgató hatású, izgatja a légutakat
  •  S 7/9   Az edényzet hermetikusan lezárva és jól szellőztethető helyen tartandó
  •  S45     Baleset vagy rosszullét esetén orvost kell hívni
 A 106/1997 (XII. 19.) FM rendelet (A bortörvény végrehajtási utasítása) 2. sz. melléklet 3/a pontja szerint borászati felhasználása engedélyezett.
  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép