Keresés:
 Cristal Speed

Borkő kristályosodást segítő, komplex anyag.

Összetétel: kálium bitartarát, szelektált bentonit, kálium bikarbonát

Az anyag tulajdonságai, felhasználása:
A hűtés ma már megszokott pinceművelet, amely a borkő stabilizálás egyik lehetősége. Az elvárás az, hogy a borkő stabilizálás a rendelkezésre álló hűtési hőfokon a lehető legrövidebb idő alatt menjen végbe. A CRISTAL SPEED használata lehetővé teszi a hűtés idejének lerövidítését, azáltal, hogy a túltelített oldatban kristálygócokat képez, amely előidézi a makro kristályok kialakulását.
A CRISTAL SPEED kellően összhangba hozott összetétele lehetővé teszi a kálium tartarát (vagy savas kálium tartarát) és a lerakódó kalcium tartarát makro kristályok képződését.
A CRISTAL SPEED ezen kívül csökkenti a hűtés idejét, mely jelentős energia megtakarítást eredményez, valamint csökkenti az oxidációs kockázatot, amit az alacsony hőfokon oldhatóvá tett oxigén okoz.
A kálium-bitartaráthoz, mint szintén használatos stabilizáló anyaghoz hasonlítva, ennek a szernek az előnye, hogy lényegesen olcsóbb, felhasználása gazdaságosabb.

Alkalmazási mód:
Feloldani a terméket kb. 10-szeres mennyiségű vízben és a hűtés legalacsonyabb hőfokán hozzáadni a borhoz. A kezelés után a bort hidegen szűrni (kovaföld vagy lapszűrő segítségével)

Adagolás:  20-40 g/hl
A nagyobb dózist a fiatal borokhoz ajánljuk, illetve abban az esetben, ha csökkenteni kívánjuk a hűtési időt. (Nagyobb adag felhasználása növeli a borkőstabilitást).

Csomagolás:
  
1 kg-os tasak (20db-os gyűjtőkarton)

Tárolás:     
Hűvös, száraz erős szagoktól mentes helyen.
A felbontott tasakot egy héten belül fel kell használni!

A 106/1997 (XII. 19.) FM. rendelet (A bortörvény végrehajtási utasítása) 2.sz.melléklet
3/h. pontja szerint az anyag borászati felhasználása engedélyezett.
OÉTI szám: 2529/1/1997

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép