Keresés:
 Metaclar

Metaborkősav 40 fölötti észterezettséggel

A készitmény ismertetése:
A METACLAR OLTRE 40 a legjobb minőségű borkősavból belső észterezéssel előállított termék, mely az optimális észterezési fokából adódóan kiválóan alkalmas a borkőkristályok utólagos kiválásának megakadályozására, illetve késleltetésére. A METACLAR OLTRE 40 a védőkolloidok révén gátolja a kristályok (kálium-hidrogén tartarát) gócainak kialakulását, összetapadását.

Felhasználás:
Minden borhoz használható, különösen a rövid tárolásnak kitett újboroknál, ahol a túltelítettségből adódóan a borkőkiválás veszélye nagy, és ahol a hidegkezeléses borkő stabilizálás feltételei nem adottak. A stabilizáló hatás túltelítettségétől függően 6-9 hónap (optimális esetben 10-12 hónap). Gumiarábicum tartalmú készítményekkel (Arabic Enol)  együtt alkalmazva  a szinergikus hatásból adódóan a kezelt borok stabilitása még hosszabb ideig biztosítható (12-18 hónap). Gumiarábikummal (Arabic enol) együtt használva célszerű 2-3 nappal a palackozás előtt végezni a kezelést, hogy a membrán szűrőgyertya korai eltömődésének kockázatát csökkentsük.

Adagolás: 10 g/hl a törvényben meghatározott maximális adagolási érték.

Alkalmazás:
Oldjuk fel a kívánt mennyiséget 10-szeres mennyiségű hideg vízben vagy borban, várjuk meg, míg az oldat kitisztul, majd állandó keverés mellett adagoljuk a kezelendő teljes mennyiséghez!
Figyelem! A derítőszerek, különösen a szén, valamint a melegkezelés csökkenti a METACLAR OLTRE 40 hatékonyságát, ezért csak a teljesen készre kezelt italhoz adagoljuk, utolsó szűrés előtt.
(A szűrőanyagok nem jelentenek problémát az alkalmazásban.)

Csomagolás:     
1 kg-os alumínium vákuumcsomagolásban.

Tárolás:     nedvességtől védve hűvös helyen. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza!

A 106/1997 (XII. 19) FM. rendelet (A bortörvény végrehajtási utasítása) 2. sz. melléklet 3/c.pontja szerint borászati felhasználása max.10 g/hl mennyiségben engedélyezett.

OÉTI szám: 124/1998

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép