Keresés:
 Savoury Rouge

Vörösborok stabilizálásához, végső szerkezetének kialakításához, „finomseprőn tartással”.

Bevezetés:
A SAVOURY a modern technikával összhangban lévő biotechnológiai termékek egy új sorozata, melyet arra terveztek, hogy stabilizálja a borokat, és közben teljes értéket adjon a természetes összetevőknek, különösen a poliszacharidoknak és a manno-proteineknek. Az elmúlt pár év kutatásai mind azt mutatják, hogy pozitív hatása van ezeknek az alkotórészeknek a borok ízére és stabilitására. Köztudott, hogy ezen természetes alkotórészek egy része eltűnik már erjedés közben, de leginkább erjedés után, mikor a bor lefejtésre kerül a seprőről.
Mikor a meghosszabbított kapcsolat a bor és a seprő (finomseprő) között nem lehetséges, akkor a borász a SAVOURY-ban találja meg a tökéletes megoldás arra, hogy javítson a bor organoleptikus jellemzőin és stabilitásán. A SAVOURY sorozatot a bor típusán és a technológiai összefüggésein alapuló különleges eljárás során tanulmányozták.

 


A SAVOURY sorozat tartalmazza:
•    Savoury Soft: az összes bortípushoz
•    Savoury Blanc: fehér borokhoz
•    Savoury Rouge: vörös borokhoz

A Savoury Rouge jellemzői és alkalmazása:
A Savoury Rouge pozitív hatást gyakorol az érzékszervi összetevőkre és a bor stabilitására. Ez a poliszacharidok és a manno-proteinek tekintélyes dúsításának köszönhető, melyeket speciálisan erre a célra válogatott élesztőfalak feldolgozásából nyertek, valamint a kondenzált tanninok révén, amelyek stabilizálják a színt, odakötve magukat az antocianidokhoz és a manno-proteinekhez.
A Savoury Rouge előnyösen párosítható a Mikro-oxigenizáció alkalmazásával.
A Savoury Rouge a fenol stabilitás mellett segíti a tartarátok és a proteinek stabilizálását is.
A Savoury Rouge használata csökkenti a kénes szagok megjelenésének kockázatát, mely a természetes seprőn tartás miatt előfordulhat, és segíti azok adszorpcióját, ha már jelen vannak.
Pozitív hatást gyakorol a malolaktikus fermentációra is.

Összetétel:
Speciálisan válogatott és feldolgozott élesztősejtfalak – hidrolizálható és kondenzált tanninok.

Adagolás és használati utasítás:
20-50 g/hl a bor típusától, a kontaktidőtől és a hőmérséklettől függően.
Ajánlott feloldani a Savoury Rouge -t langyos vízben (max. 50 0C) egy jól kitisztított tartályban. Kavarja meg az oldatot és öntse bele a többi kezelni kívánt borba. Szintén nagyon hasznos folytatni a termék ismétlődő kevergetését a kezelési periódus során, amely néhány héttől néhány hónapig tarthat. Várjon ülepedésig, majd fejtse át a bort egy tiszta tartályba.

Csomagolás:
1 kg-os csomag

Ez a termék nem minősül károsnak, így a termék mellé nem csatoljuk az Anyagbiztonsági Adatlapot.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép