Természetes szőlőmag tannin borászati célra (100 % polifenol)
Az anyag jellemző tulajdonságai:
A TANRAISIN VN szőlőmagból származó nagy értékű tannin, mely antocianinokban különösen gazdag. Az előállítás szigorú technológiai folyamatai során a szőlőmag extraktumot többszörösen tisztítják, majd sűrítik. A gyártás során alkalmazott tisztán fizikai eljárások garantálják, hogy nem változnak meg a szőlőből származó polifenolok természetes jellemzői. Tartósítószert nem tartalmaz.
A TANRAISIN VN előnyei:
- A vörös és rozé borok derítésénél ideális, a fehérborokban növeli a fehérjestabilitást.
- Az antocianinok természetes affinitásának köszönhetően stabilizálja a vörösborok színeit.
- Erősíti a bor struktúráját, növeli a bor egészségre gyakorolt előnyös tulajdonságait.
(A antocianinok a borban kiváló antioxidánsok)
- Erősíti a kén-dioxid antioxidáns és baktericid hatását, mert hatása hozzáadódik.
- Gátolja az oxidáló enzimek tevékenységét.
Használati utasítás:
Közvetlenül a borhoz adható, mert nagyon jó a tenzioaktív tulajdonsága, így abban tökéletesen oldódik.
Adagolás:
A kezelendő bor struktúrájától függően 1-20 g/hl.
Csomagolás:
1kg-os bélelt kartondobozban.
Kémiai és fizikai tulajdonságok:
• Polifenol tartalom: 100 %
• Antocianinok: 90-95 % (ebből 24 % oligomer, 76 % polimer antocianin)
• Oldhatóság vízben és borban: 100 %.
• Nedvesség: < 10 %.
• pH érték: 5,5-6,5
• Hamu: 2 % alatt.
• Sűrűség: 0,4
A termék egészségre ártalmatlan, ezért biztonsági előírást nem igényel.
A 106/1997 (XII. 19.) FM. rendelet (a bortörvény végrehajtási utasítása) 2. sz melléklet 2/e pontja szerint borászati felhasználása engedélyezett.
OÉTI szám: 1512/2000