Keresés:
 First Fibra

Szűrési segédanyag alapréteg kialakításához

A termék ismertetése:
A FIRST FIBRA egy olyan szűrési segédanyag, amely cellulóz rostok, valamint különböző szemcse-szerkezetű és finomságú kovaföldekből álló keverék.
A tiszta cellulóz rostok a gyártás során különféle elektrokinetikus kezelést kapnak, ezáltal a nedvszívó hatásuk mellett a tisztítóképességük is megnő.
A kovaföldek szivacsos szerkezetüknél fogva igen nagy belső felülettel rendelkeznek, ami rendkívül jó felületi megkötő képességet biztosít.
E két anyag jól megválasztott keveréke alkalmas a kovaföldszűrési eljárás során jól rögzített, kompakt, homogén alapréteg kialakítására, amely a szűrés befejezésével könnyen eltávolítható a szűrőpanelekről.

A technológiai célt tekintve a FIRST FIBRA keveréknek kétféle változata van:
FIRST FIBRA AR
Nagyobb rostméretű cellulózból és közepesen durva kovaföldből áll.
Magasabb szennyezettségű, friss újborok, mustok, derítési aljak, tisztító szűrése során alapréteg felhordáshoz ajánlott használata.
FIRST FIBRA BRILLANTE
Rövid szálú cellulóz és finom szemcséjű kovaföld keverék.
Derített, tisztább borok szűréséhez javasolt.
Különösen gazdaságos kész borok élesre szűrésekor, alapréteg felhordáshoz. Finom szemcséjű kovafölddel együtt alkalmazva a lapszűrés részben vagy teljesen elhagyható, mivel a tükrös tisztaság mellett jelentős élesztőcsíra gyérítő hatása is van. Ilyen esetekben ügyeljünk arra, hogy a kovaföldszűrés és a közvetlen palackozás előtti membránszűrés között 3 napnál hosszabb idő ne teljen el!

Mindkét termék cellulóz tartalma kb.30 %.

Alkalmazás:
Amennyiben lehetséges a FIRST FIBRA alaprétegeket tiszta vízzel, vagy szűrt borral hordjuk fel a szűrőfelületre, majd legalább 5-10 percig zárt rendszerben keringtessük! A technikai feltételek hiányában az alapréteg a szűrésre váró folyadékkal is felhordható, de ez esetben számolni kell az alapréteg kis mértékű szennyezésével.

Adagolás:
300-900 gramm négyzetméterenként szűrő alapréteg kialakításához.

Csomagolás:
15 kg-os zsákokban.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép