Keresés:
 Chemisept SIL

Hidrogén-peroxid alapú ezüst tartalmú fertőtlenítőszer

A termék leírása:
A Chemisept SIL folyékony, rendkívül gyorsan ható, habzásmentes fertőtlenítőszer, melynek hatása, a koncentrált és aktivizált, ezzel egyidejűleg stabilizált hidrogén-peroxid, valamint az ezüstionok együttes jelenlétén alapszik. Vízzel korlátlanul hígítható. A termék fertőtlenítő hatóanyaga a stabilizált hidrogén-peroxid mindaddig oldatban marad, amíg szerves anyagokkal nem érintkezik. Ekkor naszcensz (atomizált állapotú) oxigén szabadul fel és a szerves anyagokat oxidálja - elégeti. Ezen folyamat végeredménye víz és oxigén, azaz a hagyományos fertőtlenítőszerek alkalmazása esetén megmaradó klór, jód vagy ecetsav maradvánnyal szemben Chemisept SIL alkalmazása esetén csak víz és oxigén keletkezik. További előnye a többi fertőtlenítőszerrel szemben, hogy szagtalan és könnyen öblíthető.
Széles mikrobiológiai hatásspektrummal rendelkezik. Már alacsony hőmérsékleten (5-20 °C-on) megbízhatóan elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, gombákat és spórákat, de a fertőtlenítés hatásfoka a hőmérséklet emelésével nő. Ideális alkalmazási hőfoka 20-50 °C.

Alkalmazási útmutató, alkalmazási területei:
A Chemisept-SIL az élelmiszer-és italipar minden területén használható, megtisztított berendezések, tartályok, tankok, vezetékek, kiépített berendezések, illetve a gépek alkatrészeinek fertőtlenítésére.
Előnyösen alkalmazható tartályok, vezetékek, hevítők (melegítők), lemezes hűtők, valamint töltő-és csomagoló berendezések fertőtlenítésére.
Jól használható továbbá palackmosógép és palackok fertőtlenítésére, valamint szűrők, víztartályok és vízvezetékek illetve kutak fertőtlenítésére. A Chemisept SIL alkalmas technológiai vizek és szennyvizek fertőtlenítésére is.
A fertőtlenítendő anyagoknak, felületeknek savval szemben ellenállóknak kell lenniük. A maximum 1 %-os használati oldatok nem támadják meg a krómnikkel-acélt, a színalumíniumot, a horganyzott vasat, színesfémeket, valamint a saválló műanyagokat (mint polietilén, polisztirol, teflon).
A Chemisept-SIL fertőtlenítőszer az összes használatos keringetős, öblítéses és elárasztásos fertőtlenítési eljárásnál 0,05-0,2 %-os koncentrációban, 5-60 °C-os hőmérséklet tartományban alkalmazható. Magasabb hőmérsékletnél, 60 °C-ig a vegyszer hatékonysága megnövekszik, és az alkalmazás időtartama lerövidíthető.
A megadott koncentráció-tartományon belül a használati oldatok tárolhatósága behatárolt. Amennyiben A szennyeződések oldatba való bevitelét nem lehet kizárni, úgy ajánlatos mindig friss fertőtlenítő oldatot készíteni az újabb fertőtlenítéshez. Az oldatokat fémből, színesfémből és színesfémek ötvözetéből készült tartályokban hosszú ideig ne tárolják, mert ez az oldat stabilitását csökkenti.

Javasolt alkamazási koncentrációk:

 • Kutak, csövek, tartályok: 50 ppm
 • Palackmosógép, hideg- melegvizes rendszer fertőtlenítő zónájába: 30 ppm
 • Palacktöltő gépek termékútvonal fertőtlenítésére (membrángyertyától a töltőszárakig): 0,1%
 • Palackok fertőtlenítése: 2-3 %
 • Palackok végső öblítése: 20 ppm


Műszaki adatok:

 • Külső: halvány színű áttetsző, szagtalan folyadék
 • Sűrűség (20 °C-on): 1,2 g/cm3
 • 1 %-os oldat pH-ja: 5,5


Munkavédelmi előírások:
A készítmény a bőrrel, szemmel, a nyálkahártyával érintkezve felmaródást okozhat. Lenyeléskor a tápcsatorna erősen károsodik, súlyos mérgezés bekövetkeztére lehet számítani. Használata során munkaruha és védőszemüveg viselése javasolt. Gyermekek kezébe nem kerülhet!
Tárolás és felhasználás során élelmiszerekkel közvetlenül nem érintkezhet.
OÉTI szám: 2234-1/1998

Elsősegélynyújtás:
Bőrre jutott tisztítószer eltávolítása:

 • az elszennyeződött ruházatot azonnal el kell távolítani
 • az érintett testfelületet vízzel bőségesen le kell öblíteni
 • a mérgezettet szakorvosi ellátásban kell részesíteni

Szembe került tisztítószer kimosása:

 • a szemhéjakat jól széthúzva folyóvízzel végezzük 10-15 percig
 • a mérgezettet minden esetben szakorvosi ellátásban kell részesíteni

A szájüregbe ill. emésztőrendszerbe került tisztítószer esetén:

 • a sérültet friss levegőre kell vinni, és a szájüreget alaposan ki kell öblíteni
 • a sérülttel sok vizet kell itatni, és azonnal orvost kell hívni


A termékhez biztonságtechnikai adatlap tartozik!

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép