Keresés:
 Mycoferm A-R-T

Aktív, szárított fajélesztő fajtajelleges, tiszta tónusú fehérborok erjesztéséhez.
Saccharomyces Cerevisiae


Származása:
Franciaországban az INRA Institute of Narbonne szelektálta Corbiéres régióban.

Általános jellemzők és alkalmazás:
MYCOFERM A-R-T egy nagy életképességgel rendelkező fajélesztő, amely egyenletes és bizton-ságos cukor kierjedést biztosít ott, ahol viszonylag alacsonyabb alkoholtartalmú, a termőhelyhez kötött fehér fajták erjesztése a cél. A jellegzetes fajtaaromák az adott termőhely sajátosságaival együtt tudnak érvényesülni, mert nem termel idegen illatanyagokat, amelyek befolyásolják a bor végső jellegét. Az élesztő mérsékeltebb alkohol toleranciája lehetővé teszi azt is, hogy a magas cukortarta-lommal szüretelt, esetleg túlérett szőlőből származó borokat maradék cukortartalommal erjesszen, mert a kívánt alkoholtartalom elérésekor az erjedés könnyen leállítható.
A MYCOFERM A-R-T élesztő rövid lappangási idővel indítja az erjesztést, amely egyenletesen folyik le.

Javasolt alkalmazási területek:

  • Erősen tisztított mustok tiszta tónusú erjesztéséhez
  • Erjesztésekhez maradék cukorral.
  • Selymes, bársonyos borok készítéséhez, a jó glicerol termelésnek köszönhetően (Szürkebarát, Olasz rizling, Kéknyelű, Leányka, Zöld veltelini, Juhfark, Ezerjó, stb fajták)
  • Ha kívánatos az MLF beindulásának segítése az utóerjedésben.


Borászati jellemzők:

Koncentráció: 25 x1012 db élő sejt/g
Erjedési hőmérséklet: 15÷35 0C
Cukor/alkohol hozam: 16,5 g cukor/1% alkohol
Alkoholtolerancia: 14 % vol.
Szabad SO2 tolerancia: 50 mg/l
Habképzés: alacsony
Glicerol termelés: 6-8 g/l induló cukortartalomtól függően
Illósav termelés: nagyon alacsony (<0,15 mg/l)
Acetaldehid termelés: alacsony (<20 mg/l)
Magasabb rendű alkoholok: alacsony
H2S termelés: nincs
SO2 termelés: <10 mg/l

Adagolás:
A MYCOFERM ART javasolt adagolása normál körülmények között 20 g/hl. Kritikus esetben (pl. erjedés leállása magas alkoholtartalom mellett) javasoljuk nagyobb adag használatát, esetleg anyaélesztő készítését is..
FONTOS: A MYCOFERM ART tulajdonságainak a teljesebb kihasználásához különösen javasolt a biológiai szabályzók alkalmazása úgy, mint ZIMOVIT, NUTROZIM és CREAFERM.

Használati utasítás:
Készítsen egy tiszta vödörben a MYCOFERM ART minden kilogrammjához 10 liter 5%-os cukoroldatot. Lehetőség szerint használjon klórmentes vizet, 35-38 0C hőmérsékleten. Az oldat óvatos kevergetése mellett adja hozzá az élesztőt. 10 perc után óvatosan keverje meg újra és várjon újabb 10 percet a rehidratáláshoz. A következő 10 perc során (összesen tehát 30 percen belül) adja hozzá az élesztőt az erjesztendő borhoz ügyelve arra, hogy a biomassza és az erjesztendő bor hőmérséklete közötti különbség ne legyen több, mint 10 0C. Amennyiben ez elkerülhetetlen, úgy biztosítson fokozatos akklimatizálódást!
Az élesztő tápanyagot mindig csak a teljes mennyiség élesztővel történő beoltása után, az erjesztő tartályba adagoljuk, lehetőleg 2 vagy 3 részletben.

Csomagolás, tárolás:
75 g-os vákuumcsomag
Tárolja eredeti csomagolásban 5 és 15 0C között száraz helyen. A felbontott csomagot zárja vissza és tartsa hűtőben + 4 0C-on.

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép