Keresés:
 Everzym Arom

Pektinbontó enzim, másodlagos aroma feltáró (béta glükozidáz) aktivitással

Bevezetés:
Az illatos szőlőszemek esetében, az eredeti terpinoloknak csak igen kis része kerül bele a borba. Ez a természetes adottság szabaddá tétele kívánatos a borkészítés során, mert a glükozidokhoz való kötődés révén nem jut érvényre a szőlőben meglévő aroma anyagok nagy része. A cél elérhető egy bizonyos beta-glükózbontó hatásáról ismert enzim révén. Sajnos, sem a szőlőben lévő természetes enzim, sem az élesztő által termelődő enzimek nem alkalmas arra, hogy az ilyen vegyületek hidrolízisét elvégezzék és azok aromáját érzékszerveink számára érzékelhetővé tegyék.
Az EVERZYM AROM különleges, másodlagos beta-glükózbontó hatásának köszönhetően, a terpénes elővegyületet az adott bor tipikus aromás terpinoljaivá alakítja át. Eközben, az EVERZYM AROM pektinbontó hatása lehetővé teszi a borban jelen lévő pektinek elbontását .

Műszaki jellemzők
Az EVERZYM AROM egy pektinbontó enzim-készítmény, mikro-granulátumos formában.  A másodlagos beta-glükózbontó hatásokat a mustban és a borban akadályozza a cukor, amennyiben 10 g/l-nél magasabb koncentrációban jelentkezik. Ezért az EVERZYM AROM használatát  a must erjedésének végén javasoljuk, ahol hatása sokkal eredményesebb, mint az erjedés kezdeti fázisában a magasabb cukortartalom esetén. Az EVERZYM AROM-ban jelenlévő pektináz meggyorsítja a kezelt bor letisztulását és szűrését.

Alkalmazás és használati utasítás:
Az EVERZYM AROM-ot kézmeleg vízben oldjuk fel 1:10 arányban. Az érintkezési idő 1-től 3 hétig terjed, amíg el nem érjük a kívánt aroma koncentrációját. Az EVERZYM AROM aktivitását kisebb dózis bentonittal állíthatjuk le (pl. 10 g/hl), mint például a Fortbenton, Nucleobent.

Adagolás: 1 - 3 g/hl.

MEGJEGYZÉS

  • Az  EVERZYM AROM 100 grammos kiszerelésben kapható.
  • Természetesen alacsony szintű cinnamil-eszteráz hatással, valamint bárminemű GMO (génmanipulációs) technológia segítsége nélkül készül, az Európai Rendszabályok, EU 98/81/EC szerint.
  • Az EVERZYM AROM-ot nedvességtől védett helyen, 5-15°C hőmérsékleten kell tárolni.
  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép