Keresés:
 Sorbo C

Kombinált stabilizáló szer borászati célra. 

A termék leírása:
 
A SORBO C kombinált termék, melynek biológiai és vegyi stabilizáló hatása van. A káliumszorbát és a kálium metabiszulfit kombinációjának köszönhetően kiváló gátló hatást biztosít az élesztőgombák ellen, a maradék cukrot tartalmazó, vagy az utólag édesített borokban. A fizikai és vegyi stabilitás az antioxidáns hatásból adódik, amelyet az aszkorbinsav biztosít a terméknek a szabad kénessavtarta-lommal együtt.
 
Összetétel:
 
Kálium szorbát: 67,5 %,  kálium metabiszulfit: 25%  aszkorbinsav:  7,5%.
 
Felhasználás:
 
A SORBO C stabilizáló szerrel bármely bor kezelhető, de alkalmazása különösen olyan pincészetek-nél praktikus, ahol egyébként nincsenek meg a kellő technológiai feltételek, így más módon nem biztosítható a kellő borstabilitás.
 
A SORBO C a kistermelői édes borok klasszikus kezelőanyaga. A kezelés idejét úgy válasszuk meg, hogy a fogyasztásig eltelt idő alatt a szorbinsav bomlása ne indulhasson el, mert ez kellemetlen muskátli illatot okozhat!  
 
 Alkalmazás:
 
Az előzetesen meghatározott mennyiségű terméket közvetlenül a kezelendő borhoz adjuk előzetes feloldás nélkül, gondoskodva a megfelelő oldódásról. Az adagolás során és utána javasolt szivattyús köráramoltatással mozgásban tartani a bort a homogenitás érdekében.
 
Adagolás:                20-40 g/hl

Az adagolásnál vegyük figyelembe hogy 40 g/hl SORBO C adja a törvényben megengedett 27 g/hl
 
(268 mg/l) káliumszorbát tartalmat!
 
 
Csomagolás:          1 kg-os vákuumtasakban.
  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép