Keresés:
 Microcell szintetikus palackdugók

Üdvözöljük Önt a MICROCELL világában!

 

- Mi a MICROCELL?
A MICROCELL egy mikrocellás szerkezetű, szintetikus palackdugó.

 

- Mi az, hogy szintetikus palackdugó?

 

A szintetikus palackdugó bor, pezsgő, és egyéb italpalackok zárására szolgáló, a parafa dugót helyettesítő záróelem, amelynek anyaga különböző tulajdonságú műanyagok keveréke.
 
- Miért van szükség szintetikus dugóra?
 
A szintetikus dugók kiiktatják a „dugós” borelőfordulásának lehetőségét. Megajándékozzák a vásárlót a bor kóstolásának azon élményével, melyet a borász elképzelt számára.
 
- Mik a szintetikus dugók használatának konkrét előnyei?
 
1. A szintetikus dugók közvetlenül a dugózás után már lezárnak, lehetővé téve a palackok vízszintes fektetését, vagy fejjel lefelé történő tárolását mindenféle szivárgás nélkül. A palackok nyakkal fölfelé is korlátlanul tárolhatók, mivel a szintetikus dugók nem igényelnek nedvességet, hogy szivárgásmentes zárást biztosítsanak.
2. A szintetikus dugókat lezárt műanyag zsákokban szállítjuk, így nem igényelnek mosást vagy bármilyen más előkészítő eljárást.
3. A szintetikus dugók oxigénzáró tulajdonsággal rendelkeznek, hasonlóan a legmagasabb minőségű természetes parafa dugókhoz, mivel az összenyomás után az eredeti térfogatukat igyekeznek gyorsan visszanyerni.
4. A szintetikus dugó nem porzik ebből adódóan nem tömíti el a dugózó gép dugóvezető csatornáit.
5. A szintetikus dugók egységes méretűek és az összenyomhatóságuk is megegyezik. Így gyorsabb lesz a termelés, egyöntetűbb a lepalackozott tétel.
6. A szintetikus dugó egy normál dugóhúzóval eltávolítható a dugó beletörése és morzsolódása nélkül, A dugó kihúzásához szükséges erő változatlan marad még évekkel a palackozás után is.
 
Mikor válasszuk a MICROCELL-t a szintetikus dugók közül?
 
- Ha biztonságos lezárást szeretnénk a gázok (SO2 illetve CO2)és a bor kiszivárgása ellen, mert a
MICROCELL-t fröccsöntéssel és nem extrudálással készítik, melynek eredményeképpen a dugó két vége zárt, nem porózus. Ebből, és a gondosan megválasztott elasztomer keverékből, valamint a 80 mikronos homogén cellaszerkezetből adódóan a letöltött bor nem oxidálódik, sokáig megtartja a letöltéskorii tulajdonságait.
- Ha nem szeretnénk, hogy a borunk bármilyen idegen ízt, (szénhidrogén íz) szagot átvegyen. A MICROCELL olyan anyagokból tevődik össze, amelyek a legmagasabb szintű semlegességgel rendelkeznek, köszönhető ez az alacsony molekuláris tömegű komponensek rendkívül alacsony jelenlétének, továbbá azon polimerek használatának, amelyeknek csekély reakciókészségük van a bor aroma frakcióival. A bor organoleptikus egyensúlya megmarad. A minőségellenőrző rendszerünknek megfelelően minden egyes nyersanyagon elvégezzük a gázkromotográfiás vizsgálatot, hogy még egyszer ellenőrizzük a semlegességet.
-Ha biztonságosan szeretnénk kihúzni a dugót a palackból még alacsony hőmérsékleten is, illetve nem szeretnénk, hogy a dugó a meleg raktárban magától kijöjjön. Kihúzási erő: az erő, amely a szintetikus dugó kihúzásához szükséges. Ez 22-25 kg között változhat a palack nyakának kialakításától függően. Ez az erő 6 Celsius fokos palacknál is csak 5-6 kg-al nő meg.
- Ha nem szeretnénk, hogy a nyitott (porózus) végű dugó miatt aroma vesztés lépjen fel a letöltött borban. A nyitott végű dugóknál gyakran megfigyelhető, hogy adszorptív hatást fejtenek ki a bor aroma hordozó vegyületeire ezért érzékelhető aromavesztést okoznak.
- És végül: ha mindezért nem szeretnénk túl sokat fizetni 
 
Mik a MICROCELL dugók további jellemzői?
 
Színek, nyomat:  A MICROCELL dugó nagy színválasztékban kapható. Olyan speciális pigmentekkel készül, melyek biztosítják az egyenletes színerősséget és fényességet. Az ügyfelekkel együttműködve készíthetünk egyedi színárnyalatú dugókat is annak érdekében, hogy tökéletesen illeszkedjen a bor csomagolásához. A MICROCELL-re kizárólag szabadalmaztatott UV eljárással nyomtatunk, semmiféle agresszív festéket nem használunk. A standard szín a bézs és a rozé szín. 
Síkosítás: A síkosító gravimetrikus adagolásának köszönhetően a síkosító súlya minden egyes lezárásnál azonos, így garantálva van az állandó kihúzási erőt minden egyes palacknál.
Minőségellenőrzés digitális kamerákkal: a minőségbiztosítási rendszerünk teljesen automatizált: az átmérő, hosszúság, forma és súly 100 százalékos ellenőrzésére terjed ki.
Tanúsítványok: A MICROCELL összhangban áll az összes olyan követelménnyel, melyet a legfelsőbb nemzetközi szabályozás fektetett le (EU, FDA, EEC) a határozatlan időre, a szeszes italokkal, alkoholos termékekkel, savakkal és olívaolajjal való közvetlen érintkezésről. Megfelel az ISO 9001 és a csomagolásra vonatkozó ISO 22000 minőségbiztosítási rendszer követelményeinek.
Újrahasznosíthatóság: A szintetikus dugó újrahasznosíthatósági osztályozása 7-es.
 
Milyen méretekben gyártják a MICROCELL-t?
 
Névleges hossz 37mm±0,2mm 42mm±0,2mm
Névleges átmérő 22,1mm±0,2mm 22,1mm±0,2mm
Névleges tömeg 7,3g±0,3g 8,1g±0,3g
Hossznövekedés 3mm-4mm 3mm-4mm
 
 
  

 

Milyen MICROCELL dugó típusok vannak?
 
MICROCELL EASY       gazdaságos lezárási mód egyéves időtartamra
MICROCELL ALPHA    kétéves időtartamra biztosít biztonságos zárást
MICROCELL TEC         ötéves időtartamra biztosít biztonságos zárást
MICROCELL POP        habzóboros palackok zárásához
MICROCELL EXEL       pezsgőspalackok zárásához
MICROCELL GRIEF      „kalapos” dugó, pálinkák, egyéb szeszes italok zárásához.
 
Milyen csomagolásban kerül forgalomba a MICROCELL?
 
A MICROCELL dugók 1000 db ( kérésre 500 db) dugót tartalmazó polietilén zsákban kerülnek forgalomba, amelyből 2 illetve 4 db-ot helyeznek egy kartonba (összesen 2000 db dugó/karton). A dugók palackozásra készek, további kezelést nem igényelnek.
 
 Nyomtat   
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép