Polisac White
Glutationban gazdag, inaktivált élesztőből készült erjesztési segédanyag (Tiolos, vagy fajtakarakter megóvása)
További információk
Termékleírás:
A POLISAC WHITE egy speciális, biológiai erjesztési segédanyag, amely fehérborokhoz lett kifejlesztve. Speciálisan Saccharomyces cerevisiae törzsből származik, amely nagy mennyiségű glutationt és peptideket állít elő. Jelentős antioxidáns hatásának köszönhetően védi az aromákat és a frissességet, valamint megelőzi a korai öregedést. A glutation tartalma megelőzi a barnulást, amíg a poliszacharidok növelik a bor lágyságát és térfogatát. Kiemelten jól teljesít olyan fajták esetében, ahol fontos a tiolos (például Sauvignon blanc) és a fajtajellegű aromák hangsúlyozása.
Főbb jellemzők:
- Magas glutationszint, amely természetes módon védi az aromákat és megakadályozza a korai öregedést
- Megőrzi a bor frissességét és növeli az aromák tartósságát
- Megnöveli a bor teltségét és lágy karakterét magas poliszacharid-tartalmának köszönhetően
- Pozitívan befolyásolja a borok aromatikus tartósságát és szervességét
- Természetes módon serkenti az alkoholos fermentációt, biztosítva fehérjéket, peptideket, vitaminokat és növekedési faktorokat az élesztők számára
- GMO-mentes termék, amelyet kifejezetten magas antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező, válogatott Saccharomyces cerevisiae élesztőtörzsből állítanak elő
Felhasználási javaslatok:
A POLISAC WHITE ideálisan alkalmazható fehérborok erjesztésének minden fázisában, különösen azok finomítása során. Alkalmazása fokozottan javasolt az erjedés kezdetén, fehérborok tiolos aromáinak hangsúlyozásához és a bor érzékszervi tulajdonságainak javításához.
Alkalmazás és adagolás:
- Adagolás: 20 g/hl a fermentáció kezdetén
- Előkészítés: Kis mennyiségű mustban, vízben vagy borban oldjuk fel, majd alaposan homogenizáljuk a kezelendő mennyiségben.
Csomagolás és tárolás:
A POLISAC WHITE 1 kg-os csomagokban érhető el. A terméket száraz, hűvös helyen kell tárolni, és felbontás után azonnali felhasználás ajánlott.