Polisac Extra White

Élesztősejtfal alapú organikus segédanyag (Glutation + Mannoprotein)

További információk

Tömeg 1 kg

Termékleírás:

A POLISAC EXTRA WHITE egy élesztősejtfal-alapú organikus erjesztési segédanyag, magas glutation- és mannoprotein-tartalommal. Védi a bor frissességét, illat- és ízanyagait, megelőzi a szín barnulását, és javítja a fehérje- és borkőstabilitást. Mannoproteinjei kerekebb ízérzetet, nagyobb testet és érzékszervi egyensúlyt biztosítanak.

Alkalmazása különösen a fehérborok fermentációjának kezdetén javasolt. Ideális olyan esetekben, ahol cél a bor testességének fokozása, az aromás jegyek erősítése és az érzékszervi stabilitás megőrzése.

Főbb jellemzők:

  • Megvédi a bor íz- és illatanyagait, frissességét
  • Jelentősen javítja a bor testességét és teltségérzetét mannoprotein tartalma által
  • Mannoproteinjeinek köszönhetően elősegíti a borkősav- és fehérjestabilitást, már az erjedés kezdeti szakaszától
  • Javítja a bor aromatikus tartósságát, fokozva azok érzékszervi harmóniáját
  • Alkalmas fehérborok esetében, különösen a tiolos és egyéb fajtajellegű aromák kiemelésére
  • GMO-mentes termék, az EU előírásainak megfelelően előállítva

Alkalmazás és adagolás:

  • Adagolás: 30 g/hl az erjedés kezdetén, a tartály feltöltésekor
  • Előkészítés: A POLISAC EXTRA WHITE terméket 1:10 arányban mustban oldjuk fel, majd homogenizálva adagoljuk a kezelendő musthoz.
  • A homogenizálást célszerű fejtés vagy körfejtés során elvégezni.

Csomagolás és tárolás:

POLISAC EXTRA WHITE 1 kg-os csomagolásban érhető el. Tárolása száraz, hűvös helyen ajánlott. A terméket felbontás után célszerű azonnal felhasználni.