Polisac Extra White
Élesztősejtfal alapú organikus segédanyag (Glutation + Mannoprotein)
További információk
Tömeg | 1 kg |
---|
Termékleírás:
A POLISAC EXTRA WHITE egy élesztősejtfal-alapú organikus erjesztési segédanyag, magas glutation- és mannoprotein-tartalommal. Védi a bor frissességét, illat- és ízanyagait, megelőzi a szín barnulását, és javítja a fehérje- és borkőstabilitást. Mannoproteinjei kerekebb ízérzetet, nagyobb testet és érzékszervi egyensúlyt biztosítanak.
Alkalmazása különösen a fehérborok fermentációjának kezdetén javasolt. Ideális olyan esetekben, ahol cél a bor testességének fokozása, az aromás jegyek erősítése és az érzékszervi stabilitás megőrzése.
Főbb jellemzők:
- Megvédi a bor íz- és illatanyagait, frissességét
- Jelentősen javítja a bor testességét és teltségérzetét mannoprotein tartalma által
- Mannoproteinjeinek köszönhetően elősegíti a borkősav- és fehérjestabilitást, már az erjedés kezdeti szakaszától
- Javítja a bor aromatikus tartósságát, fokozva azok érzékszervi harmóniáját
- Alkalmas fehérborok esetében, különösen a tiolos és egyéb fajtajellegű aromák kiemelésére
- GMO-mentes termék, az EU előírásainak megfelelően előállítva
Alkalmazás és adagolás:
- Adagolás: 30 g/hl az erjedés kezdetén, a tartály feltöltésekor
- Előkészítés: A POLISAC EXTRA WHITE terméket 1:10 arányban mustban oldjuk fel, majd homogenizálva adagoljuk a kezelendő musthoz.
- A homogenizálást célszerű fejtés vagy körfejtés során elvégezni.
Csomagolás és tárolás:
POLISAC EXTRA WHITE 1 kg-os csomagolásban érhető el. Tárolása száraz, hűvös helyen ajánlott. A terméket felbontás után célszerű azonnal felhasználni.