Polisac Red

Speciális élesztősejtfal alapú készítmény vörösborokhoz (Poliszacharid + Mannoprotein)

További információk

Tömeg 1 kg

Termékleírás:

A POLISAC RED egy speciális élesztősejtfal alapú készítmény, amelyet Saccharomyces cerevisiae törzsből állítanak elő. Vörösborokhoz kifejlesztett, poliszacharidokban és  mannoproteinekben gazdag erjesztési segédanyag. A poliszacharidok gátolják a polifenolok kiválását és finomítják a tannin struktúrát. Mannoportein tartalma pedig teltséget és testet kölcsönöz a bornak.

Alkalmazása különösen ajánlott a vörösborok készítésének kezdeti szakaszában, az erjedés elején. Kiváló választás, ha fiatal, lágyabb és teltebb borokat szeretnénk készíteni, valamint ha csökkenteni kívánjuk az összehúzó tanninok és zöld aromák jelenlétét.

Főbb jellemzők:

  • Gazdag mannoprotein tartalma révén javítja a bor teltségét és volumenét
  • Erőteljes antioxidáns hatással bír, védi a vörösborok polifenoljait a kicsapódástól
  • Csökkenti a borok zöld jegyeit és enyhíti a fanyarságot, megőrizve a vörös-ibolya színtónust
  • Különösen hatékony korai fermentációs fázisban, fejtéskor vagy első fejtésnél
  • Megvédi a bort a húzós, zöld tanninos és vegetális ízektől
  • Kiemeli és stabilizálja a vörös-lilás árnyalatokat
  • GMO-mentes termék, az EU előírásainak megfelelően előállítva

Alkalmazás és adagolás:

  • Adagolás erjedés kezdetén: 20 g/hl
  • Adagolás kész borokhoz (korrekció céljából): 20 g/hl
  • Előkészítés: POLISAC RED-et kis mennyiségű mustban, borban vagy vízben oldjuk fel (1:10 arányban), majd egyenletesen adagoljuk a kezelendő mennyiséghez. Homogenizálás pumpálással ajánlott.

Csomagolás és tárolás:

POLISAC RED 1 kg-os csomagokban érhető el. Tárolása hűvös, száraz helyen ajánlott, felbontás után célszerű mielőbb felhasználni.