Cuprosol (Stabilizált Rézszulfát oldat)
A bor kénhidrogénes jegyeinek megszüntetésére
További információk
Termékleírás
A Cuprosol egy stabilizált, desztillált vízben oldott rézszulfát oldat, amelyet kifejezetten a borok kénhidrogénes és „redukált” szagproblémáinak kezelésére fejlesztettek. A réz a borban lévő szulfidcsoportokkal reakcióba lép, és nem szagos rézsó formájában kicsapódva inaktiválja az illékony, kellemetlen szagokat.
Főbb tulajdonságok:
-
Stabil, vízalapú rézszulfát oldat
-
Megszünteti a kénhibás, „tojásos” szagokat
-
Alkalmas megelőzésre is alacsony réztartalmú borok esetében
-
Használható CE 1493/99 rendelet alapján (max. 1 mg/l Cu végtermékben)
Felhasználás:
-
Ajánlott adagolás:
▸ 10 ml/hl ≈ 0,25 mg/l réztartalom
▸ Max. javasolt adag: 40 ml/hl -
Alkalmazás módja: közvetlenül a borhoz adagolva, átpumpálás közben
-
Túladagolás esetén utókezelés szükséges lehet a fémionok eltávolítására
Fontos megjegyzés:
A Cuprosol használata aromatikus fajták (pl. Sauvignon, Scheurebe) esetén illatcsökkenést okozhat – előzetes próbakezelés javasolt!
Kiszerelés:
10 kg-os műanyag kanna
Eltarthatóság: >24 hónap, eredeti csomagolásban
Biztonság: nem veszélyes termék, biztonsági adatlap nem szükséges