Cuprosol (Stabilizált Rézszulfát oldat)

A bor kénhidrogénes jegyeinek megszüntetésére

További információk

Termékleírás

A Cuprosol egy stabilizált, desztillált vízben oldott rézszulfát oldat, amelyet kifejezetten a borok kénhidrogénes és „redukált” szagproblémáinak kezelésére fejlesztettek. A réz a borban lévő szulfidcsoportokkal reakcióba lép, és nem szagos rézsó formájában kicsapódva inaktiválja az illékony, kellemetlen szagokat.

Főbb tulajdonságok:

  • Stabil, vízalapú rézszulfát oldat

  • Megszünteti a kénhibás, „tojásos” szagokat

  • Alkalmas megelőzésre is alacsony réztartalmú borok esetében

  • Használható CE 1493/99 rendelet alapján (max. 1 mg/l Cu végtermékben)

Felhasználás:

  • Ajánlott adagolás:
    ▸ 10 ml/hl ≈ 0,25 mg/l réztartalom
    ▸ Max. javasolt adag: 40 ml/hl

  • Alkalmazás módja: közvetlenül a borhoz adagolva, átpumpálás közben

  • Túladagolás esetén utókezelés szükséges lehet a fémionok eltávolítására

Fontos megjegyzés:
A Cuprosol használata aromatikus fajták (pl. Sauvignon, Scheurebe) esetén illatcsökkenést okozhat – előzetes próbakezelés javasolt!

Kiszerelés:
10 kg-os műanyag kanna
Eltarthatóság: >24 hónap, eredeti csomagolásban
Biztonság: nem veszélyes termék, biztonsági adatlap nem szükséges