
EVER
Megbízható borkezelés a modern borászat igényeire szabva
„Több mint húsz év együtt – számunkra ez nemcsak idő, hanem közös sikerek története!”
Az 1973-ban alapított EVER S.r.l. az olasz borászati segédanyagok és technológiák egyik meghatározó gyártója és fejlesztője. A cég Pramaggiore-ban létesített központjából kiindulva mára több kontinensen jelen van, termékei pedig világszerte használatban állnak családi pincészetektől a nagybani termelőkig.
A fél évszázados tapasztalatukra építve a legmodernebb kutatási eredményeket integrálják, hogy a bor minőségének stabilitása, egyensúlya és ízvilága minden esetben garantált legyen. Innováció és tradíció, biztonság és fenntarthatóság egységben.

Piaci jelenlét és technológiai fókusz
Az EVER komplex technológiával szolgálja ki a borászatokat: legyen szó kisméretű családi pincészetről, ültetvényborászatról vagy ipari kapacitású üzemről.
A cég saját kutatási-fejlesztési háttérrel, magas tisztaságú alapanyagokkal és az alkalmazástechnika iránti elhivatottsággal alkot termékeket. Minden termékünknél kulcsfontosságú a szenzoros hatás, a stabilitás és a technológiai biztonság.
Termékkategóriák és kiemelt termékek
Az EVER kínálata lefedi a borászat teljes technológiai láncolatát, minden kategóriában nagy tisztaságú, megbízható, könnyen alkalmazható termékeket kínálva.
Élesztők
A MYCOFERM élesztőtörzsek széles körben alkalmazhatók reduktív fehér-, rozé- és vörösborokhoz. Friss, gyümölcsös karaktert adnak, magas alkoholtoleranciával, fruktofil és kriofil tulajdonságokkal. Stabil, tiszta erjedést biztosítanak, alacsony H₂S és SO₂ termeléssel.
-
Kiemelt élesztők: MYCOFERM Pro Arom | MYCOFERM Cru 05 | MYCOFERM Carso
Tápanyagok
Organikus (Creaferm), kombinált (Nutrozim) és gyorsan biohasznosítható (Zimovit T52) formulák az élesztők teljesítményének maximalizálására. Fontos szerepük van az aromaprofil formálásában, valamint stuck fermentációk megelőzésében.
-
Kiemelt tápanyagok: Zimovit T52 | Creaferm | Nutrozim
Enzimek
Granulált és folyékony formulák must- és borászati alkalmazásokhoz: pektinbontás, aroma-felszabadítás, szűrhetőség és stabilitás javítás. Alkalmasak mind fehér, rozé, mind vörös technológiákhoz.
-
Kiemelt enzimek: Everzym Arom | Everzym Liquid | Everzym GPC
Mannoproteinek, poliszacharidok
Autolizált élesztőhártyákból előállított komplexek, melyek antioxidáns hatással, fehérje- és borkőkiválás-csökkentéssel, valamint testesség-növeléssel járulnak hozzá a bor minőségéhez.
-
Kiemelt mannoproteinek és poliszacharidok: Polisac White | Polisac Extra White | Polisac Red
Tanninok
Szőlő-, tölgy- és kombinált eredetű készítmények a szín- és aroma stabilizálására, szerkezetépítésre, oxidáció elleni védelemre. Mikrooxidációval is kompatibilis típusok.
-
Kiemelt tanninok: Evertann Rouge | Evertann Redox | Evertann Fruity
Fa chipsek
Francia (Quercus robur, petraea) és amerikai (Q. alba) tölgyfajokból készülő, különböző pörkölésű termékek. Céljuk a bor érlelési profiljának finomhangolása, édességérzet, testesség és aromatikus komplexitás növelése.
-
Kiemelt chipsek: Equilibrium (L-M) | Style# | Style# Velvet | Style# Luxury
Derítőszerek és stabilizálószerek
A legszélesebb spektrumú kínálat a fehérje-, kolloid-, szín- és aromaegyensúly biztosítására. Allergénmentes alternatívák, természetes és szintetikus kombinációk, gyors ülepedés és hatékony adszorpció.
-
Növényi eredetű: Vege Clar P
-
Komplex rendszerek: Everclar Flot | Everclar Green
-
Bentonitok: Fort Benton | Bentoflash | Everbent Compact
-
Zselatinok: Collagel | Collagel Clar | Collagel Gold
- Szilícium-dioxid: Ever-Sol
-
Aktívszén: Everdec D100
Miért válasszon minket?
Az Interker-Wein Kft. több mint 20 éve az EVER hivatalos partnere Magyarországon. Nem csupán a kiváló minőségű borászati segédanyagokat biztosítjuk hazai borászatoknak, hanem azokat a komplex bortechnológiai megoldásokat is, amelyek mögött az EVER kutatás-fejlesztési szemlélete, innovációja és megbízhatósága áll.
Az EVER termékei az érzékszervi minőség, a technológiai biztonság és a fenntarthatóság egyensúlyára épülnek – mi pedig segítünk abban, hogy ezekből a borászok a legtöbbet ki tudják hozni. Szakértő csapatunk tanácsadással támogatja ügyfeleinket a megfelelő termék kiválasztásában és szakszerű alkalmazásában – legyen szó erjesztésről, derítésről, stabilizálásról vagy érlelésről.
Mi nem csak szállítók vagyunk – technológiai partnerei kívánunk lenni minden olyan borászatnak, amely a minőséget, a biztonságot és az előrelátó gondolkodást tartja szem előtt.
Kiemelt termékeink
-
Mycoferm Collezione Carso – Borélesztő
Kifejezetten fehér fajtaborok erjesztéséhez fejlesztett fajélesztő
-
Mycoferm C22 – Borélesztő
Nagy volumenű gyors és szabályos erjedésekhez szelektált fajélesztő
-
Mycoferm B22 – Borélesztő
Széles körű borászati alkalmazásra kifejlesztett borélesztő
-
Mycoferm Pro Arom – Borélesztő
Aromatikus fehér- és rozéborok erjesztéséhez szelektált fajélesztő
-
Mycoferm Pro Nature – Borélesztő
Kevésbé aromás borok gyümölcsös, virágos aromáinak erősítésére szelektált fajélesztő
-
Mycoferm Pro Crio SP – Borélesztő
Pezsgő alapborok elsődleges és másodlagos erjesztésére szelektált fajélesztő
-
Mycoferm Pro Rouge – Borélesztő
friss, könnyed vörösborok és újborok erjesztésére. (Alacsony színmegkötés)
-
Mycoferm Cru 05 – Borélesztő
Testes vörösborok erjesztésére szelektált fajélesztő, a fajta és a terroire jelleg kiemelésére
Ismerd meg az EVER teljes gépkínálatát – kattints, és találd meg a borodhoz legjobban illő megoldást!
Ajánlatot kérnél vagy kérdésed akadt? Töltsd ki a megkeresést vagy keresd kollégáinkat a kapcsolat fülön!
További kérdés esetén keresse kollégáinkat a központi irodánk elérhetősségén!