Aromatic UVA – Kombinált antioxidáns
Hidrolizálható és kondenzált tannin alapú kombinált antioxidáns (Szőlőhöz, Musthoz, Cefréhez)
További információk
Termékleírás
Az AROMATIC UVA hidrolizálható és kondenzált tanninokat, továbbá kálium-piroszulfitot és L-aszkorbinsavat tartalmaz. A készítmény hármas hatással rendelkezik: antioxidáns, antioxidáz és antiszeptikus tulajdonságú, amely különösen hatékony a bor aromatikus és ízprofiljának megőrzésében. Előnye, hogy lehetővé teszi a kén-dioxid adagolás csökkentését, miközben hatékonyan védi a szőlő és must aromáit.
Főbb jellemzők
-
Hármas hatás: antioxidáns, antioxidáz és antiszeptikus
-
Aromavédelem és ízprofil-megőrzés erjesztés alatt és után
-
Hatékony védelem oxidáz enzimek ellen, különösen lakkáz esetén
-
Kén-dioxid adagolás csökkenthető, mivel 10 g/hl adagolás kb. 27 mg/l SO₂-t biztosít
-
Egyszerű adagolás – az aktív összetevők szinergiája révén nincs szükség külön adagolásra
-
GMO-mentes, az európai szabályozásnak megfelelően előállított
Alkalmazás és adagolás
-
Ajánlott dózis: 10–20 g/hl közvetlenül a szőlőre vagy mustra adagolva
-
Előkészítés: 1:10 arányú vízzel való hígítás segíti a homogén eloszlást
-
Alkalmazási terület: szőlő, cefre, must – különösen vörösborok erjesztéséhez és problémás (rothadt) alapanyagok esetén
Csomagolás és tárolás
-
Elérhető kiszerelések: 1 kg-os csomagolásban és 5 kg-os zsákban
-
Tárolás: száraz, hűvös helyen, eredeti csomagolásban