Aszkorbinsav (E300 – C-vitamin)

Tiszta L(+)-aszkorbinsav, oxidációgátló tulajdonsága miatt kiválóan alkalmazható a borászatban

További információk

Termékleírás

A tiszta L(+)-aszkorbinsav, más néven C-vitamin, oxidációgátló tulajdonsága miatt kiválóan alkalmazható a borászatban. Különösen ajánlott redukív borok frissességének, illat- és zamatanyagainak megőrzésére. Az aszkorbinsav megelőzi a bor korai öregedését, elszíneződését, és javítja a tárolhatóságot.

Főbb jellemzők:

  • E300 (aszkorbinsav), borászati és élelmiszeripari minőség

  • Erőteljes antioxidáns hatás

  • Szinergiában működik a kénessavval – legalább 25 mg/l szabad kénessav ajánlott

  • Maximálisan engedélyezett adag: 15 g/hl (106/1997 FM rendelet szerint)

Alkalmazás:
Oldjunk fel az előírt mennyiségű aszkorbinsavat 15–20-szoros mennyiségű borban, majd intenzív keverés mellett adjuk a teljes tételhez. Az adagolást közvetlenül palackozás előtt végezzük. A kezelés után minimálisra csökkentsük az oxigénnel való érintkezést.

Tárolás:
Fénytől, nedvességtől védve, szagmentes, hűvös helyen. Felbontás után jól zárva tárolandó.