Bucher Inertys – préselés inert gázzal

Szabadalmaztatott pneumatikus préselési technológia, inert gáz használatával

További információk

Termékleírás

A Bucher Inertys egy szabadalmaztatott pneumatikus préselési technológia, amely inert gáz (például nitrogén vagy CO₂) használatával és annak újrahasznosításával működik. Ez a folyamat egyszerű, hatékony és gazdaságos, továbbá védi a szőlőt és a mustot az oxidáció káros hatásaitól a préselés során. A rendszer egy flexibilis tartály segítségével biztosítja az inert gáz folyamatos keringtetését, ezáltal minimalizálja az oxidáció kockázatát, és jelentősen javítja a bor aromatikus és színstabilitását​.


Működési elv

A préselés során a prés és egy mellette elhelyezett flexibilis tartály között folyamatosan mozog az inert gáz. A préselési ciklus alatt a gáz a préstartály és a flexibilis tároló között áramlik, így a szőlőlé és a bogyók a préselés valamennyi fázisában inert környezetben maradnak. Ezáltal kiküszöbölhető a káros oxidáció, amely íz- és aromavesztést okozhat​.


Főbb előnyök

Maximális oxidációvédelem:

  • A préselés teljes folyamata inert gázzal védett
  • Csökkenti a szabad oxigén jelenlétét, minimalizálva a nemkívánatos oxidációt
  • Frissebb, gyümölcsösebb aromájú borok készíthetők

Hatékonyság és gazdaságosság:

  • Az inert gáz újrahasznosítása alacsony üzemeltetési költségeket eredményez
  • Rövid megtérülési idő
  • Egyszerű beépítés és kezelés

Rugalmas alkalmazhatóság:

  • Használható fehér, rosé és vörösborok készítéséhez egyaránt
  • A préselési folyamat az oxidációérzékeny aromák (például Sauvignon, Sémillon) megóvására különösen ajánlott
  • Kiválóan alkalmazható a vörös préslé értékének növelésére, a növényi, kesernyés jegyek mérséklésével​.