CYTO-FINE – Élesztőfehérje alapú derítőszer
Élesztőfehérje-kivonatot (YPE) és kitozánt tartalmazó derítőszer, a tojásalbumin kiváltására kifejlesztve [Vegán, Bio, Allergén és GMO mentes]
További információk
Tömeg | N/A |
---|
Termékleírás:
A CYTO FINE egy fejlett borászati derítő- és stabilizáló szer, amely élesztőfehérje-kivonatokon (YPE) és kitozánon alapul, továbbá nem tartalmaz állati eredetű fehérjéket. Speciálisan vörös- és rozéborokhoz lett kifejlesztve (a Tojásalbumin kiváltásásra), hogy javítsa azok érzékszervi egyensúlyát, csökkentse a fanyarságot.
- Rozéborok és Vörösborok esetében alkalmas: a fanyarság mérséklésére, a szájérzet volumenének növelésére, a színstabilitás biztosítására és a borok hosszabb eltarthatóságára
Összetétel: Finomított élesztőfehérje-kivonatok (YPE) + Kitozán
Főbb jellemzők:
- Csökkenti a fanyar és keserű tanninokat, miközben kiemeli a borok gyümölcsös és fűszeres jegyeit
- Stabilizálja az antocianinokat, megőrizve a vörös- és rozéborok színét
- Az aktivált kitozán hozzájárul a derítőhatáshoz és csökkenti a nehézfémek jelenlétét
- GMO-mentes, megfelel az EU szabályozásoknak és alkalmas ökológiai borok előállítására (EU Reg. 1584/2018)
- VEGÁN, BIO, ALLERGÉN MENTES, GMO MENTES
Adagolás és használati útmutató:
- Általános adagolás: 10-40 g/hl (Maximális adag a 934/2019 EK rendelet szerint vörös borokban 63g/Hl.)
- Előkészítés: A CYTO FINE-t 10-szeres mennyiségű langyos vízben kell elkeverni, majd minimum 30 percig állni hagyni, lehetőség szerint néhány órán keresztül. Használat előtt újrakeverendő, majd lassan vékony sugárban adagolja a szuzpenziót a teljes mennyiséghez. (Lehetőség szerint Venturi-csőn keresztül adagolandó a jobb homogenizáció érdekében)
Csomagolás és tárolás:
A CYTO FINE 1 kg-os csomagolásban és 10 kg-os zsákokban érhető el. Tárolása száraz, hűvös helyen ajánlott.