Mycoferm Collezione Carso – Borélesztő
3.500 Ft – 16.990 Ft (2.756 Ft + ÁFA)
Kifejezetten fehér fajtaborok erjesztéséhez fejlesztett fajélesztő
További információk
Tömeg | N/A |
---|---|
Adagolás normál körülmények között: | 15-20 g/hl |
Adagolás kritikus körülmények között: | akár 40 g/hl |
Termékleírás:
A MYCOFERM COLLEZIONE CARSO egy speciálisan kifejlesztett Saccharomyces cerevisiae törzs, amely gazdag enzimkészlettel és β-liáz aktivitással rendelkezik, amely fokozza az aromaprekurzorokban gazdag szőlőfajták aromakomplexitását (Sauvignon blanc, Rajnai, Zenit). Kifejezetten fehér fajtaborokhoz fejlesztve, a tiolos és fermentatív aromák kiemelésére. H2S-termelése nagyon alacsony, megfelelő nitrogénellátás mellett teljesen kizárható.
Főbb jellemzők:
- Alkoholhozam: akár 15,5%
- H2S és SO2 termelés: alacsony
- Cukor affinitás: Fruktofil
- Kriofil jellemző: közepesen kriofil – 16 °C – (alacsony hőmérsékleten közepesen hatékony)
- Erjesztési hőmérséklet alsó határa: közepesen kriofil (16°C körüli erjesztésre is alkalmas)
- H2S-termelés: alacsony, megfelelő nitrogénellátás esetén teljesen kizárható
- Tápanyagigény (FAN): közepes-magas (250-280 mg/l)
- Táplálási javaslat: Komplex tápanyag (szerves + szervetlen)
- Ajánlott tápanyag: NUTROZIM
Felhasználási javaslatok:
Ez a borélesztő kifejezetten fehér fajtaborokhoz lett kifejlesztve, a fajta aromák és fajtajelleg kiemelésére.
Alkalmazás és adagolás:
- Normál körülmények között: 15-20 g/hl
- Kritikus körülmények között: akár 40 g/hl
- Előkészítés:
- 1. kg élesztőt oldjunk fel 20 liter klórmentes, 35–38 °C-os vízben.
- 2. Keverjük óvatosan 10 percig, majd hagyjuk pihenni további 10 percig.
- 3. Ezután adagoljuk az erjesztendő musthoz úgy, hogy a biomassza és a must közötti hőmérsékletkülönbség ne haladja meg a 10 °C-ot.
- 4. Ha nagyobb hőmérséklet-különbség van, fokozatos akklimatizáció javasolt.
Tápanyag ellátottság igénye:
- közepes-magas nitrogénszintet igényel. javasolt az organikus-ásványi tápanyagellátás, különösen a NUTROZIM használata.
Csomagolás és tárolás:
A MYCOFERM PRO AROM 500 g-os vákuumcsomagolásban érhető el.
- Tárolás: hűvös, száraz helyen, az eredeti csomagolásban
- Felbontás után: A felbontott csomagokat gondosan vissza kell zárni, és mielőbb fel kell használni.