Akció!

Mycoferm Collezione Carso – Borélesztő

3.500 Ft16.990 Ft (2.756 Ft + ÁFA)

Kifejezetten fehér fajtaborok erjesztéséhez fejlesztett fajélesztő

Cikkszám: N/A Kategóriák: , Címkék: , , Márka:

További információk

Tömeg N/A
Adagolás normál körülmények között:

15-20 g/hl

Adagolás kritikus körülmények között:

akár 40 g/hl

Termékleírás:

A MYCOFERM COLLEZIONE CARSO egy speciálisan kifejlesztett Saccharomyces cerevisiae törzs, amely gazdag enzimkészlettel és β-liáz aktivitással rendelkezik, amely fokozza az aromaprekurzorokban gazdag szőlőfajták aromakomplexitását (Sauvignon blanc, Rajnai, Zenit). Kifejezetten fehér fajtaborokhoz fejlesztve, a tiolos és fermentatív aromák kiemelésére. H2S-termelése nagyon alacsony, megfelelő nitrogénellátás mellett teljesen kizárható.

Főbb jellemzők:
  • Alkoholhozam: akár 15,5%
  • H2S és SO2 termelés: alacsony
  • Cukor affinitás: Fruktofil
  • Kriofil jellemző: közepesen kriofil – 16 °C – (alacsony hőmérsékleten közepesen hatékony)
  • Erjesztési hőmérséklet alsó határa: közepesen kriofil (16°C körüli erjesztésre is alkalmas)
  • H2S-termelés: alacsony, megfelelő nitrogénellátás esetén teljesen kizárható
  • Tápanyagigény (FAN): közepes-magas (250-280 mg/l)
  • Táplálási javaslat: Komplex tápanyag (szerves + szervetlen)
  • Ajánlott tápanyag: NUTROZIM
Felhasználási javaslatok:

Ez a borélesztő kifejezetten fehér fajtaborokhoz lett kifejlesztve, a fajta aromák és fajtajelleg kiemelésére.

Alkalmazás és adagolás:
  • Normál körülmények között: 15-20 g/hl
  • Kritikus körülmények között: akár 40 g/hl
  • Előkészítés:
    • 1. kg élesztőt oldjunk fel 20 liter klórmentes, 35–38 °C-os vízben.
    • 2. Keverjük óvatosan 10 percig, majd hagyjuk pihenni további 10 percig.
    • 3. Ezután adagoljuk az erjesztendő musthoz úgy, hogy a biomassza és a must közötti hőmérsékletkülönbség ne haladja meg a 10 °C-ot.
    • 4. Ha nagyobb hőmérséklet-különbség van, fokozatos akklimatizáció javasolt.
Tápanyag ellátottság igénye:
  • közepes-magas nitrogénszintet igényel. javasolt az organikus-ásványi tápanyagellátás, különösen a NUTROZIM használata.
Csomagolás és tárolás:

MYCOFERM PRO AROM 500 g-os vákuumcsomagolásban érhető el.

  • Tárolás: hűvös, száraz helyen, az eredeti csomagolásban
  • Felbontás után: A felbontott csomagokat gondosan vissza kell zárni, és mielőbb fel kell használni.