Everclar Gamma – Komplex derítőszer

Montmorillonit bentonit , aktív szén és szilikát alapú formula. íz- és színváltozások megelőzésére kifejlesztett derítőszer. [Vegán, Allergénmentes)

További információk

Termékleírás

Az EVERCLAR GAMMA egy komplex derítő- és stabilizálószer, amelyet kifejezetten a fény és levegő hatására bekövetkező íz- és színváltozások megelőzésére fejlesztettek ki. Ideális választás olyan borok számára, amelyek fehér üvegpalackban kerülnek palackozásra, és fokozottan ki vannak téve a fény okozta káros hatásoknak (ún. light strike).

A termék összetevői – nagy tisztaságú montmorillonit, válogatott szilikátok, szintetikus polimerek és borászati célú aktív szén – szinergikus módon járulnak hozzá a bor fehérje- és fenolos stabilitásához, a riboflavin-tartalom csökkentéséhez, valamint az oxidációs folyamatok gátlásához.

Az EVERCLAR GAMMA flotációs tisztítás során, a mustkészítés korai szakaszában is kiemelkedő hatékonysággal alkalmazható, de erjedés végén is jól használható, mivel elősegíti a durva seprő szelektív eltávolítását, így csökkenti az illathibák és mikrobiológiai problémák kialakulásának kockázatát.

[Vegán, Allergénmentes)

Összetétel

  • Tiszta montmorillonit típusú bentonit
  • Válogatott szilikátok

  • Szintetikus polimerek

  • Aktív szén (borászati célra)

 

Főbb jellemzők

  • Kiváló védelem a fény okozta íz- és színhibák ellen

  • Csökkenti a riboflavin-tartalmat, ezáltal segít megelőzni a “light strike” jelenséget

  • Fehérje- és fenolos stabilitást biztosít, javítja a bor kolloid stabilitását

  • Kiemelkedően hatékony flotációs tisztítás során – már mustkészítés elején bevethető

  • Durva seprő eltávolítása az erjedés végén, stabilizációs célból

  • Javítja az érzékszervi profilt és a bor hosszú távú eltarthatóságát

  • Derítő- és stabilizálószer riboflavin csökkentésre, oxidációvédelemre, fény és levegő elleni védelemre.

  • Aktív szén, bentonit és szilikát alapú formula.

Adagolás és használati útmutató

  • Ajánlott adagolás:

    • Fehér és rozé mustokhoz: 15–30 g/hl

    • Fehérborhoz: 25–50 g/hl

  • Előkészítés: A készítményt hideg vízben kell elkeverni 1:10–1:20 arányban, lehetőleg keverőberendezés segítségével. Hagyjuk duzzadni néhány órán keresztül, majd alapos keverés után vékony sugárban adagoljuk a kezelendő musthoz vagy borhoz, folyamatos átkeringtetés mellett.

Csomagolás és tárolás

  • Elérhető kiszerelések: 3 kg-os csomag és 15 kg-os zsák

  • Tárolás: Száraz, hűvös helyen, eredeti csomagolásban