Everzym Arom – Enzimkészítmény
Granulált pektolitikus enzimkészítmény (Aroma felszabadítás)
További információk
Tömeg | N/A |
---|
Termékleírás:
Az EVERZYM AROM egy granulált pektolitikus enzimkészítmény, amely specifikus ß-glikozidáz másodlagos aktivitással rendelkezik. Ezen aktivitás révén képes a szőlőfajtákra jellemző, glükózhoz kötött aromatikus prekurzorokat felszabadítani, így fokozva a bor aromatikus jellegét. A termék pektolitikus aktivitásának köszönhetően a mustban lévő pektineket is lebontja, gyorsítva ezzel a tisztulást és a borok szűrését.
Felhasználási javaslatok:
- 10 g/L-nél magasabb cukor koncentráció jelentősen csökkenti a ß-glikozidáz enzim aktivitását ezért az EVERZYM AROM használata az erjedés végén javasolt.
Főbb jellemzők:
- ß-glikozidáz aktivitása révén felszabadítja a kötött aromatikus prekurzorokat
- Hatékonyan javítja a borok érzékszervi és aromatikus tulajdonságait
- Könnyen kezelhető granulált formátumban érhető el
- Csökkenti a derítési és szűrési folyamatokhoz szükséges időt
- Hatékonyan alkalmazható a pektinek bontásában, gyorsítja a tisztulási és szűrési folyamatokat
- Természetesen alacsony cinnamil-észteráz aktivitással bír, GMO-mentes, az EU 98/81/EC irányelvének megfelelően előállított termék
Alkalmazás és adagolás:
- Adagolás: 1-3 g/hl musthoz vagy borhoz
- Előkészítés: EVERZYM AROM klórmentes, hideg vízben, tiszta edényben feloldva alkalmazható. Az így elkészített oldat megfelelő tárolás esetén 24 óráig stabil marad, adagolópumpával is használható.
- Az aromák optimális felszabadítása érdekében az erjedés végén javasolt alkalmazni.
Az adagolási irányelvek követése ajánlott, azonban a hőmérsékleti viszonyok és a rendelkezésre álló idő függvényében indokolt lehet azok módosítása a kívánt eredmény eléréséhez.
Csomagolás és tárolás:
EVERZYM AROM 100 g-os tasakokban érhető el. A termék 5-15°C közötti hőmérsékleten, nedvességtől védett, száraz helyen tárolandó.