Everzym Arom – Enzimkészítmény

Granulált pektolitikus enzimkészítmény (Aroma felszabadítás)

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

További információk

Tömeg N/A

Termékleírás:

Az EVERZYM AROM egy granulált pektolitikus enzimkészítmény, amely specifikus ß-glikozidáz másodlagos aktivitással rendelkezik. Ezen aktivitás révén képes a szőlőfajtákra jellemző, glükózhoz kötött aromatikus prekurzorokat felszabadítani, így fokozva a bor aromatikus jellegét. A termék pektolitikus aktivitásának köszönhetően a mustban lévő pektineket is lebontja, gyorsítva ezzel a tisztulást és a borok szűrését.

Felhasználási javaslatok:

  • 10 g/L-nél magasabb cukor koncentráció jelentősen csökkenti a ß-glikozidáz enzim aktivitását ezért az EVERZYM AROM használata az erjedés végén javasolt.

Főbb jellemzők:

  • ß-glikozidáz aktivitása révén felszabadítja a kötött aromatikus prekurzorokat
  • Hatékonyan javítja a borok érzékszervi és aromatikus tulajdonságait
  • Könnyen kezelhető granulált formátumban érhető el
  • Csökkenti a derítési és szűrési folyamatokhoz szükséges időt
  • Hatékonyan alkalmazható a pektinek bontásában, gyorsítja a tisztulási és szűrési folyamatokat
  • Természetesen alacsony cinnamil-észteráz aktivitással bír, GMO-mentes, az EU 98/81/EC irányelvének megfelelően előállított termék

Alkalmazás és adagolás:

  • Adagolás: 1-3 g/hl musthoz vagy borhoz
  • Előkészítés: EVERZYM AROM klórmentes, hideg vízben, tiszta edényben feloldva alkalmazható. Az így elkészített oldat megfelelő tárolás esetén 24 óráig stabil marad, adagolópumpával is használható.
  • Az aromák optimális felszabadítása érdekében az erjedés végén javasolt alkalmazni.

Az adagolási irányelvek követése ajánlott, azonban a hőmérsékleti viszonyok és a rendelkezésre álló idő függvényében indokolt lehet azok módosítása a kívánt eredmény eléréséhez.

Csomagolás és tárolás:

EVERZYM AROM 100 g-os tasakokban érhető el. A termék 5-15°C közötti hőmérsékleten, nedvességtől védett, száraz helyen tárolandó.