Everzym Liquid – Enzimkészítmény

Folyékony pektolitikus enzim (mustok tisztítására, ülepítésére)

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

További információk

Tömeg N/A

Termékleírás:

Az EVERZYM LIQUID egy koncentrált, hígítás nélkül alkalmazható folyékony enzimkészítmény magas pektináz és pektin-liáz aktivitással. Gyorsan bontja az oldható és nem oldható pektineket, jelentősen felgyorsítva a must tisztulását és javítva a bor szűrhetőségét. Ideális eszköz must ülepítéshez és technológiai hatékonyság növelésére.

Felhasználása:

  • Fehér -szabadon elfolyó -mustok tisztulásának, tisztításának elősegítésére, felgyorsítására
  • Vörös szőlőcefre szín- és aromakinyerésére, illetve későbbi tisztulás, szűrhetőség felgyorsítására
  • Az erjedés végén a bor tisztulásának gyorsítására, szűrhetőség javítására és derítőanyag igényének, valamint  a stabilizació idejének csökkentésére.

Főbb jellemzők:

  • Kiemelkedő pektin-liáz aktivitása révén gyorsan hat mind az oldható, mind a nem oldható pektinekre
  • Gyorsítja a szabad lé kinyerését és növeli annak hozamát, csökkenti az üledékképződést és a must zavarosságát
  • Megőrzi a szőlőhéj integritását, miközben finoman kioldja az aroma prekurzorokat, aromákat és poliszacharidokat
  • Alacsony cinnamil-észteráz és antocianáz aktivitással, GMO-mentes, az EU 98/81/EC irányelvének megfelelően előállított termék

Alkalmazás és adagolás:

  • Adagolás: 1-5 g/hl cefréhez, musthoz vagy borhoz
  • Felhasználás: EVERZYM LIQUID közvetlenül a cefréhez vagy a tartályba kerülő első hektoliterek mustjához adagolható a tartály feltöltése közben.
  • Közvetlenül vagy hígított formában használható.
  • Hígítása: Klórmentes hideg vízzel kell hígítani, tiszta vödörben. Az oldat néhány óráig stabil marad, amennyiben megfelelő állapotban tárolják.

Az adagolási irányelvek követése ajánlott, azonban a hőmérsékleti viszonyok és a rendelkezésre álló idő függvényében indokolt lehet azok módosítása a kívánt eredmény eléréséhez.

Csomagolás és tárolás:

Az EVERZYM LIQUID 1 kg-os flakonokban és 25 kg-os kannákban érhető el. Tárolása 5-15°C közötti, hűvös és száraz helyen ajánlott.